2022. szeptember 6., 15:50
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A járás lakosai számára ingyenes, egyéni állapotfelmérést és testösszetétel analízist biztosít a Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda (EFI) a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban. A szolgáltatás előre egyeztetett időpontban, regisztrációt követően vehető igénybe.

2022. szeptemberétől, havi egy alkalommal Szentendrén, Pomázon és Budakalászon is elérhető az Inbody 270 készülék segítségével nyújtott szolgáltatás. A vizsgálat pontosan meghatározza a a testtömeget, a test teljes víztartalmát, az ásványi anyagok mennyiségét, a test zsírtömegét, valamint a test vázizom és zsírtömeg arányát.
A BMI (testtömeg index) és a derék-csípő arány számításával megmutatja, hogy a normál tartományhoz képest hol áll a testsúly az alacsony súly és túlsúly/elhízás skálán. Szegmentális izomtömeg méréssel megmutatja a test egyes részein az izomzat fejlettségét, képet ad a zsír testtájankénti eloszlásáról és a zsigeri zsír nagyságáról. Kiszámítja az egyéni paraméterek alapján ajánlott testsúlyt, és az ennek eléréséhez szükséges izom- és zsírfelvételt, illetve leadást és meghatározza az alapanyagcserét.

A testösszetétel mérése gyenge egyenáram segítségével, a test ellenállásának mérésén alapul. A műszer 5 szegmensre osztja a testet, és külön-külön végzi a méréseket. Ennek köszönhetően az eredmények valódi méréseken alapulnak (nem származtatott értékek). A 8 ponton érintkező elektródarendszer növeli a pontosságot és a reprodukálhatóságot, így a változások nyomon követésére is alkalmas. A vizsgálat során pontos testösszetétel analízis történik kiértékeléssel, kérdőív-kitöltéssel és vérnyomás-méréssel

Pacemakerrel és ízületi implantátummal rendelkezőknek a vizsgálat nem ajánlott.

Időpontfoglalás és regisztráció:

Időpont-egyeztetés munkaidőben az alábbi elérhetőségeken:

A vizsgálatok időpontja: 2022. szeptember 19. (hétfő), 14:00-18.30
Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár (Pátriárka u. 7.)