2024. február 16., 16:57

2024-ben, a lakossági igényekhez igazodva már március 4-től elszállítja a Városi Szolgáltató NZrt. a zöld hulladékot. A begyűjtés időpontjáról a Szentendre Applikáció felületén keresztül könnyedén kaphatunk személyre szabott értesítést. 

Az önkormányzat megbízásából a Városi Szolgáltató – a megszokottnál korábban kezdi meg –  a lakossági zöldhulladék begyűjtését, amelynek keretében ingyenes lehetőség nyílik a kertekben, ingatlanokon a kerti munkákból származó gallyak és avar elszállíttatására.

A Szentendre Applikáció ingyenes letöltését és regisztrációt követően, a Hulladék menüpontra kattintva személyre szabottan megjelenik a felhasználó utcájára vonatkozó pontos elszállítási dátum. Kérjük, töltsék le az alkalmazást, próbálják ki a funkciókat.  Androidos telefonnal ITT, iPhone-nal ITT tölthető le a telefonkészülékére az applikáció. 

A szállítási időpontok az utcanevet beírva a VSz honlapján is egyszerűen elérhetőek, illetve az ügyfélszolgálat a 26/300-407-es telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat@szentendre.hu e-mail címen ad tájékoztatást arról, hogy melyik utcába mikor érkezik a zöldhulladékot gyűjtő autó.

A munkálatokból származó zöldhulladékot csak átlátszó, biológiailag lebomló zsákban szállítják el a szolgáltató kollégái. A levágott ágakat, gallyakat maximum 1 méter hosszúságúra felaprítva, két helyen szorosan átkötve, kézi rakodásra alkalmas állapotban kell kihelyezni. Az összekötegelt gallyakat és az átlátszó lebomló zsákokat a szállítási napot megelőző napon vagy a szállítási nap reggelén, legkésőbb 6 óráig kell kihelyezni az ingatlan előtti közterületre.

A szállításra alkalmas zsákok 250 Ft/db áron megvásárolhatók a hulladékudvarban (2000 Szentendre, Szabadkai utca 9.), az Ügyfélszolgálaton (2000 Szentendre, Duna-korzó 25.), a pomázi Túzoltó-parancsnokságon (2013 Pomáz, Fáy András u. 51.) és a gazdaboltokban. Ügyfélszolgálaton történő vásárláshoz előzetes időpontfoglalás szükséges.

Amennyiben a kihelyezett zsákokban földet, követ, gyümölcsöt vagy egyéb oda nem illő anyagot találnak a VSz kollégái, illetve nem a megfelelő átlátszó lebomló zsákba kerül kihelyezésre a zöldhulladék, abban az esetben az elszállítást nem biztosítják. A zsákok száját gondosan bekötni szíveskedjenek.

Köszönjük a fent leírtak szerinti együttműködést, ezzel is segítve a szolgáltatás eredményes végrehajtását.