2016. augusztus 20., 15:13
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egzotikus tájak, különös kultúrák, csavargás a világ legtávolabbi pontjain, luxus hotelek… Mások ezért éveken keresztül gyűjtenek, és százezreket fizetnek érte. Az idegenvezető azonban hivatása gyakorlása közben élheti át ezeket az élményeket, úgy, hogy még meg is él belőle! Az ehhez szükséges 2 éves, OKJ-s idegenvezető szakképzést ingyenesen kínálja a szentendrei Szakkay József Szakközépiskola, mely immár 13 éve működik városunkban.


A környéken ez az egyetlen olyan iskola, ahol érettségizett tanulók részére idegenvezető szakképzés folyik. A diákok egy része Szentendrén lakik, többsége azonban a térség távolabbi településeiről jár be, ahonnan talán a Budapestre való naponkénti ingázást már nem is vállalnák. E képzés azoknak a diákoknak jelenthet segítséget, akik az érettségi után még bizonytalanok a jövőjüket illetően, vagy nem sikerült bejutniuk felsőoktatási intézménybe.

A szakmai tárgyak tanítása mellett az iskola nagy hangsúlyt fektet az intenzív nyelvoktatásra, mivel a középfokú nyelvvizsga megszerzése az idegenvezető szakmai vizsga előfeltétele. A képzés
szerves részét alkotják a gyakorlati városismereti túrák, múzeumlátogatások, amelyhez az iskola nagy segítséget kap a Ferenczy Múzeumtól. Az oktatás támogatója továbbá a Labirintus Étterem és Nemzeti Bormúzeum is, ahol szakavatott vezetéssel és borkóstolóval válik igazi élménnyé az elméleti ismeret.

Az iskolai képzés nagyon jól illeszkedik a város turisztikai programjához, melynek legjobb bizonyítéka a Tourinform Irodával való szoros kapcsolat és együttműködés. A végzett diákok közül többen is aktívan részt vesznek az Iroda legújabb szolgáltatásában, miszerint a nyári hétvégeken garantált programként, vezetett sétákon mutatják be a várost a bel- és külföldi vendégeknek. Ez a kezdeményezés azért is fontos, mert így a helyi nevezetességeket az itt élő, a várost és környékét jól ismerő idegenvezetők tudják megismertetni az idelátogatókkal, és ráadásul mindezt fiatalos lendülettel teszik.
A képzésnek otthont adó Református Gimnáziummal kiváló az együttműködés, így a diákok szép, jól felszerelt környezetben tanulhatnak.
A Szakkay József Szakközépiskola 2016. szeptember 1-jétől szakgimnázium formában folytatja működését. A nappali rendszerű képzésre 24 év alattiak, az esti képzésre az ennél idősebbek jelentkezhetnek a www.szakkay.hu honlapról letölthető jelentkezési lap elküldésével augusztus 25-ig.
Bővebb információ: www.facebook.com/Szakkay, 06-20/575-2875, 06/30-999-3909.

­