2017. augusztus 4., 14:37
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Idén új állomáshelyszínnel gazdagodott népszerű rendezvényünk, a Pilisi Tekerő kerékpáros kalandtúra.  A családi útvonalak második állomása ugyanis a jól megszokott Bodor Major helyett egy szintén Tahiban található hely, ez pedig a Magyar Családi Gazdaság.

Több mint 25 éve annak, hogy  Dr. Magyar Gábor Tahiba települve folytatta a hazánkban őshonos állatfajok génmegőrzését. Ezt a tevékenységet fiával, Dr. Magyar Zsomborral, és menyével Magyar Orsolyával együtt folytatta, és így kialakították a saját, önellátó, csodálatos természeti környezetben lévő tanyájukat, a mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A gazdaságban olyan nemzeti kincseink tenyésztése zajlik, mint a gyimesi, és hortobágyi racka juh, a kevésbé ismert cikta és cigája juh, magyar szürkemarha, és magyar tarka, valamint a híres kislovunk, a hucul és a huszárok sárga lova, a gidráné is. Megtalálhatóak még azonban számos más őshonos állatfajok, melyek egy régi magyar paraszti háztartásban is jelen voltak, a kendermagos magyar tyúktól, egészen a puli kutyáig. Az állatok takarmányát a tanyához kapcsolódó földterületek adják, melyeket vegyszerek és műtrágyák mellőzésével művelik, valamint előfordul, hogy a gépi erőt nélkülözve, a lovak segítségével végzik a szántás. Az áramellátást 100%-ban megújuló energiából nyerik, ezzel is kímélve a környezetet. Saját hús, és tejtermékek forgalmazásával is foglalkoznak, amelyet már egyre több boltban megtalálhatunk, valamint különböző programokkal, kirándulásokkal igyekeznek népszerűsíteni magukat, és az általuk képviselt életformát.

Tehát egy ilyen magyar gyöngyszem várja majd a Pilisi Tekerő résztvevőit, népi játékokkal, házi sajttal, állatsimogatóval, sőt, lovaglási lehetősséggel is.  Úgyhogy biciklire fel, és irány a második állomás, a Magyar Családi Gazdaság, hogy önök is megtapasztalhassák az igazi magyar tanyasi életet! Találkozunk szeptemberben!

IX. Pilisi Tekerő

A kerékpáros kalandtúra, 2017

Start: Postás strand, 2017. 09. 09. szombat 9.00

Minden a IX. Pilisi Tekerőről: https://szentendre.hu/ix-pilisi-tekero-a-kerekparos-kalandtura-2017/