2023. július 19., 14:42

A Szentendrei Teátrum 54. évada Gyerekteátrum programjaként júliusban és augusztusban több alkalommal, a Budapesti Operettszínház színművészeinek vezetésével kalandozhatnak az alsós gyermekek Szentendre belvárosában.  

A játékos kalandozás ötlete Kékkovács Mara és Bordás Barbara, a Mutasd Magad mozgalom megálmodóinak fejéből pattant ki. Mindketten a Budapesti Operettszínház színművészei, emellett gyakorló édesanyák. Színházi előadásaik, koncertjeik, egyéni előadóművészeti munkásságuk mellett fontos feladatuknak tartják a kultúra népszerűsítését a legkisebbek körében is. Szentendrére idén nyáron olyan programmal készülnek, mely a városról szól, de nemcsak szentendrei gyerekeknek! A játék ismeretterjesztő és közösségteremtő lesz, hiszen Anna királylány keresése gyorsan csapattá kovácsolja majd a résztvevőket.

Figyelem, Anna királylány elveszett Szentendrén! Annyit már tudunk, hogy Vircsaft boszorkány rabolta el. A királylányt keresi Szőlő cica, aki gyerekek segítségét kéri jóbarátja felkutatásához. Szőlő alsó tagozatos gyerekeket hív barangolásra a szentendrei belvárosba, és biztosra vehető, hogy a nyomozás során érdekes macskafigurák jönnek majd szembe, mert ez a hely a macskáiról is híres…Meg híres a művészeiről, girbegurba sikátorairól, hangulatos tereiről.

A Szentendrei Teátrum interaktív városi sétára invitálja az alsó tagozatos gyerekeket a  saját fejlesztésű, különleges gyerekprogramjára, hat alkalommal a nyár folyamán. A városi séta, vagyis a nyomozás során, életre kel szépséges településünk története, legalábbis annak egy szelete…
A kis csapat Szőlő cica vezetésével népszerű, ikonikus helyszíneket érint. Az egyes állomásokon beszélgetnek, játszanak, mondókáznak, énekelnek, szoborcsoportba állnak be. Útjuk során megismerik Szentendre néhány nevezetes macskáját is. Találkoznak művészlelkű szerb, festő, író, cukrász, hadvezér cicákkal, akik mind csudálatos egyéniségek, bámulatos figurák!

A Szentendrei Teátrum kedvcsináló programelőzetese:

A programra kérjük biztosítsanak fejfedőt és kis hátizsákban vizet a gyerekeknek. Igény szerint, természetesen a gyermek kísérője is részt vehet az egész sétán. De a felnőttek meg is várhatják a kalandorokat a Dunaparti Művelődési Ház udvarában, a Barlang klubban kapható kiváló kávé, limonádé, szendvics társaságában. A visszatérő csapatot pedig nagy pohár málnaszörp fogadja majd. Hatalmas szünidei kaland lesz, ebben biztosak vagyunk!

A program hossza kb: 80 perc.
Indulás, érkezés:  Dunaparti Művelődési Ház (Duna korzó 18.) Eső esetén az épületben lesz a program, módosított tartalommal.
Időpontok:
július 23. (vasárnap), 10:00
július 27. (csütörtök), 17:00
július 30. (vasárnap), 10:00
augusztus 3. (csütörtök), 17:00
augusztus 5. (szombat), 10:00
augusztus 12. (szombat), 10:00

Jegyvásárlás: szentendreiteatrum.hu