2012. november 8., 18:03
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A sikeres reorganizáció eredményeképp Budai Otília irányítja tovább a város gazdálkodását

Budai Otíliát választotta gazdasági alpolgármesterré Szentendre képviselőtestülete. Az új alpolgármester feladata az lesz, hogy a városi önkormányzatnál végrehajtott reorganizáció során létrejött rendszert működtesse és felügyelje. Mint ismeretes, Polányi Sándor idén februártól reorganizációs alpolgármesterként dolgozott Szentendrén, megbízatása azonban hamarosan lejár. A frissen kinevezett Budai Otília menedzsment és önkormányzati szakmai tapasztalatai alapján felkészülten tudja majd irányítani Szentendre város pénzügyeit.

Szentendre fejvadász cégen keresztül, valamint országos hetilapokban, apróhirdetésben keresett szakembert a gazdasági alpolgármesteri posztra. A hirdetésre összesen 13-an jelentkeztek, akik közül több körös meghallgatás után, a polgármester javaslatára, a képviselő-testület választotta meg a legfelkészültebb jelentkezőt, Budai Otíliát.

„Szentendre kikerült az adósságcsapdából, és kiépült az a rendszer, amelynek segítségével biztosítható a város fenntartható gazdálkodása” – foglalta össze 9 hónapos tevékenységének lényegét a távozó reorganizációs alpolgármester, Polányi Sándor. „Ennek érdekében hoztuk létre a heti cash-flow menedzsmentet, az üzleti kontrolling irodát. Új felső –, és középvezetői érdekeltségi rendszert építettünk ki, valamint újraértelmeztük az egyéni felelősség fogalmát a tervezésben és a gazdálkodásban egyaránt.”- tette hozzá Polányi.

„Az elmúlt hónapokban gyökeresen átalakítottuk az önkormányzat és cégei, valamint a hivatal működését. Önerőből képesek voltunk megduplázni a működési eredményünket, stabilizálni pénzügyi helyzetünket. Ehhez további jelentős segítség lesz az állam által nyújtott adósságkonszolidáció. Közös célunk volt, hogy tudatosan, lépésről lépésre hatékony rendszert építsünk ki, melynek gazdasági működtetése az újonnan megválasztott alpolgármester feladata lesz.” – mondta Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere.

Fontos kiemelni, hogy a Budai Otília által betöltött gazdasági alpolgármesteri funkció nem politikai, hanem szigorúan szakmai jellegű. Bízunk benne, hogy a jegyző státuszához hasonlóan e pozíció is ciklusokon átívelő szakmai feladatkörré válhat.

Szentendre Város Önkormányzata