2020. május 7., 11:10
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bízva az emberek fegyelmezett szabálykövetésében és a kormány kijárási korlátozásra vonatkozó rendeletének hatékonyságában május 9–10-én nem lesz forgalomkorlátozás a Belvárosban. A Rendészet munkatársai törekedni fognak arra, hogy mindenki tartsa be a kormányrendeletben előírtakat.
………………………………..
? május 9–10-én nem lesz forgalomkorlátozás a Belvárosban
? Szentendrén érvényben van a kijárási korlátozás
? a 1,5 méter távolság betartása
? a szabadidős célú sporttevékenység, gyaloglás a folyamatos mozgást jelenti
………………………………..

Csak emlékeztetőül – Budapesten és egész Pest megyében, így Szentendrén is érvényben van a kijárási korlátozásra vonatkozó kormányrendelet. Ennek alapján a legfontosabb betartandók:
– Mindenki köteles a társas kapcsolatait – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni.
– A nem egy háztartásban élők egymástól legalább 1,5 méter távolságot tartsanak
Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. Pest megyében, így Szentendrén sem megengedett a vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása.
– A lakóhelyet csak a rendeletben felsorolt alapos indokokkal lehet elhagyni.
– Szentendrén az „alapos indokok” közül „az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyaloglás” értelmezése okoz gondot. Így fogalmaz a rendelet: „Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

Várhatóan megnő a turistaforgalom, ezért a megfertőződés kockázatának csökkentése érdekében a városvezetés kéri a szentendreieket, hogy tényleg csak alapos indokkal hagyják el lakóhelyüket.

71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet a kijárási korlátozásról >>