2024. március 22., 18:42

Március 20-án, a városi helytörténeti vetélkedő múzeumi fordulóján játékos feladványokon keresztül mérték össze tudásukat a szentendrei általános iskolák felső tagozatos diákjai. A három múzeumi helyszínen rendezett második fordulót a Barcsay Jenő Általános Iskola iskola csapata nyerte. Gratulálunk!

Remek hangulatban, összesen nyolc állomáshelyen, színvonalas és változatos feladatok megoldásával telt az idei helytörténeti vetélkedő.

A Ferenczy Múzeumban helytörténeti kvíz-kérdésekre válaszoltak a diákok, tárgybemutató mini-prezentációkat tartottak A harangozó háza online kiállítás témaköreiből, de feladat volt a nemzetiségek zenéje is.
A Szerb Egyházi Múzeumban Szentendre szerb kincsei, vallástörténeti témái álltak a feladatok fókuszában és plakátot is terveztek a múzeum népszerűsítésére a gyerekek.
A Vajda Múzeumban Ikonok és Vajda János címmel alkotói feladatok és kreatív írás program várta a diákokat.

Az  állomásokon összesen 100 pontot gyűjthettek a diákok. A jó hangulatú vetélkedőt az összesített pontok alapján a Barcsay Iskola csapata nyerte ebben a fordulóban, 93 ponttal. A Szent András Iskola 91 ponttal a második, a Református Gimnázium 89 ponttal a harmadik helyen végzett.

Minden diáknak, felkészítő tanárnak, résztvevőnek, állomásfőnöknek köszönjük az együttműködést és gratulálunk a nyerteseknek!

A harmadik, egyben utolsó fordulóra április 24-én délelőtt kerül sor a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban és az idei Stéger-év jegyében Szentendre híres operaénekeséről, Stéger Ferencről szól majd.

A díjkiosztó gála időpontja: 2024. május 15.