2023. szeptember 11., 10:29

A Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság idén hetedik alkalommal szervezi meg a Pilisi Bioszféra Rezervátum őszi látogatószámlálását, amelyhez önkénteseket várnak. A felmérés értékes adatokat szolgáltat a látogatók számáról, túrázási szokásairól, igényeiről.

A kutatást önkéntesek bevonásával végzik, akiknek szállást, étkezést, pólót és elsősorban közös beszélgetéseket, előadásokat biztosítanak. A velük való közös munka minden évben nagy élmény, ugyanakkor a kutatás annál eredményesebb, minél többen vesznek részt benne.

Jelentkezés: onkentes@dinpi.hu
Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 17.

Az önkéntesek feladata: a kijelölt 40 mérőpont valamelyikén látogatószámlálás, kérdőíves felmérés szeptember 30-án és október 1-én, 8-17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, többnyire erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében.

Az önkénteseket szükség esetén a PP Zrt. Mogyoró-hegyi szálláshelyén tudják elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (szeptember 29-én estétől). Innen juttatják el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.

A mérés ideje alatt ingyenes szállás és étkezés, minden résztvevő számára 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba – no és jó hangulat. A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítanak ki. További részleteket a jelentkezők számára külön küldenek.

Ki lehet önkéntes? Bárki, aki elmúlt 18 éves, tud írni és olvasni, szereti a természetet és szívesen beszélget idegenekkel, nem riad meg attól, hogy megszólítsa őket és  rövid interjúkat készítsen velük.

További tudnivalók>>