2018. május 10., 08:32
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szabadkai utcai Hajléktalanok „hajléktalanszállót” 2018. május 1-től a Gondozási Központ Szentendre működteti. Kecskésné Sipos Andrea intézményvezető a működés feltételeiről, körülményeiről és a rászorulók segítésének lehetőségeiről tájékoztat.

Tisztelt Polgárok!

A Szabadkai utcai Hajléktalanok „hajléktalanszállót” 2018. május 1-től a Gondozási Központ Szentendre működteti.

Az épületben az alábbi szociális ellátásokat működtetjük:

  • Hajléktalanok éjjeli menedékhelye nyitvatartási idő: minden nap 17.00-07.00 óra.
  • Nappali melegedő nyitvatartási idő: munkanapokon: 09.00-15.00 óra

Az épületet a köztes időkben (07.00-09.00 és 15.00-17.00 óra) minden ellátottnak el kell hagynia, hiszen ekkor kerül sor a szellőztetésre és az egész épület fertőtlenítő nagytakarítására.

A szállón csak teakonyha működik, így a gondozottak nem főzhetnek. A körülmények nem adottak hozzá, illetve tűz- és balesetveszélyes is lenne.

Közegészségügyi okok miatt a szállóra főtt ételt, nyers húst, stb. nem lehet bevinni. E helyett melegíthető konzerveket kapnak az azt igénylők, amely egyszer használatos műanyag tányérban kerül kiszolgálásra.

A gondozottak részére váltóruhát biztosítunk, adott a fürdés és a ruha mosatásának lehetősége is. Hetente egyszer itt helyben, az orvosi szobánkban orvosi rendelés is van.

Az ellátottak rendelkezésére áll  2 db nagy méretű zárható hűtőszekrény, amelybe névvel, dátummal ellátva és becsomagolva kerülnek be a szociális munkás segítségével az élelmiszerek.

A higiénia fenntartása érdekében csak és kizárólag egy lepedő, kispárna és egy takaró maradhat az ellátottak ágyán, amit mosni tud a takarító személyzetünk.

Aki adományozni szeretne, az alábbiakkal tudja segíteni a fedél nélkülieket: konzervek, mosható pokrócok (nem paplan, mert az kidobásra kerül), lepedők, kispárnák, törölközők.

Kérjük, ha segíteni szeretne, ezekkel támogassa a rászorulóinkat, hogy egy tiszta-higiénikus és előírás szerinti hajléktalan ellátást tudjuk biztosítani a városban!

Érdeklődni lehet:

Hajléktalanok éjjeli menedékhelye és Nappali melegedője

2000 Szentendre, Szabadkai utca 11.

Kiss Ádám szállóvezető 06/20-310-9345

 

Kecskésné Sipos Andrea, intézményvezető

                                                                                Gondozási Központ Szentendre