2020. december 23., 09:52

A pannóniatelepiek advent első két hetében adománygyűjtést szerveztek a Hajléktalanszálló lakóinak. Közel 100 doboznyi konzerv és egyéb tartós élelmiszer, tisztálkodási szerek, maszk és gumikesztyű gyűlt össze a szabadtéri gyűjtőponton és több mint ötvenezer forint pénzadomány.

Magyar Judit, Pannóniatelep önkormányzati képviselője kezdeményezte az adománygyűjtést.

– Ez volt az első alkalom, hogy a városrészünkben lévő Hajléktalanszállónak karácsonyi adománygyűjtést szerveztünk. Annak ellenére, hogy a járvány nehezítette a helyzetet, úgy gondolom, hogy sikeres volt a kezdeményezésünk. Az önkéntes segítőkkel és az adományozókkal beszélgetve, úgy tűnik, hogy hagyományt teremthetünk a hajléktalanok karácsonyi támogatásával.

Amikor december 18-án Magyar Judit és segítői átadták az adományokat a Hajléktalanszállónak, kiderült, hogy mosógépre és szárítógépre is szükség lenne.
Magyar Judit meghirdette a Facebook oldalán és a Szentendre blogol-on.  A Szentendreiek Egymásért Egyesület felkarolta az ügyet, így két-három nap leforgása alatt három mosógépet és egy szárítógépet ajánlottak fel a szentendreiek, amiket december 23-án adnak át a Gondozási Központnak.

Fotók: Szentendre TV-riportból