2023. június 8., 18:50
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Június 13-tól ismét indul a Kertmozi szezon a Dunaparti Művelődési Ház (DMH) udvarán. A vetítések keddenként, sötétedés után, 21 órakor kezdődnek. Rossz idő esetén a programok elmaradhatnak, változhatnak – erről a Barlang Facebook oldalán érdemes tájékozódni.

Egységes jegyár:  1500 Ft
Jegyek a helyszínen kaphatók (Duna korzó 18.)

Júniusi filmkínálat:

 • 06. 13.
  A kojot négy lelke– magyar animációs film, 106 perc, 2023 (12)
  A Nyócker! rendezője, Gauder Áron új filmje. Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.
 • 06. 20.
  Az utolsó valcer – amerikai zenés dokumentumfilm, 117 perc (12)
  Martin Scorsese filmjét a magyarok 1979-ben láthatták eredetileg, most hűen az eredeti bemutatóhoz, ismét feliratosan kerül műsorra. A felvételeket 7 operatőr készítette, többek közt az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos és Kovács László. A The Band búcsúja nagyszabású lett, rengetegen adtak még elő rajtuk kívül. Scorsese a visszatapsolás után kezd, onnan előbb az utóforgatott stúdióba, majd a koncert elejére viszi a nézőt. A The Band mellett Ronnie Hawkins, Michael McClure, Dr. John, Neil Young, Neil Diamond, Joni Mitchell, Paul Butterfield, Muddy Waters, Eric Clapton, Van Morrison és Bob Dylan is felléptek, míg a záróakkordban Ronnie Wood (The Rolling Stones) és Ringo Starr is tiszteletüket teszik. Az alkotás kiegészül interjúkkal és kulisszák mögötti felvételekkel. A moziban követni lehet a nyitányban felvillanó javaslatot, miszerint: „Ezt a filmet hangosan kell lejátszani!”
 • 06. 27.
  A tölgy – Az erdő szíve – francia természetfilm, 80 perc, 2022 (6)
  Laurent Charbonnier és Michel Seydoux hatalmas mozivásznakra álmodott természetfilmjében betekintést nyerünk egy tölgyfa mindennapjaiba, hihetetlen felvételeken testközelből ismerjük meg azt a színes élővilágot, amit a turistaútról nem látunk. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatkozott A tölgy – Az erdő szíve több évszakon át követi a magányos óriás életét, és emlékeztet minket a természet csodáira.
  A film megnézésével bárki támogathatja az erdővédelmet, mert a filmet forgalmazó Mozinet minden néző után 100 forinttal segíti az Erdőmentők Alapítvány faültetési tevékenységét.