2019. július 24., 16:02
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Karbantartás miatt rövidített útvonalon közlekedik a H5-ös HÉV július 27-én szombaton – adta hírül a MÁV-HÉV. A vonatok csak a Margit híd, budai hídfőig közlekednek; onnan Békásmegyer, illetve Szentendre felé pedig a megállóhely Batthyány tér irányú peronja mellől indulnak. A Batthyány tér a Margit híd, budai hídfőtől a 109-es autóbusszal, illetve a 19-es és a 41-es villamossal érhető el. Az utolsó Margit híd, budai hídfőre érkező vonatról a 4-6-os villamosra, illetve éjszakai járatokra átszállva lehet tovább utazni a belváros felé.

Karbantartási munkálatok miatt 2019. július 27-én, szombaton a vonatok csak a Margit híd, budai hídfőig közlekednek; onnan Békásmegyer, illetve Szentendre felé pedig a megállóhely Batthyány tér irányú peronja mellől indulnak. A Batthyány tér a Margit híd, budai hídfőtől a 109-es autóbusszal, illetve a 19-es és a 41-es villamossal érhető el. Az utolsó Margit híd, budai hídfőre érkező vonatról a 4-6-os villamosra, illetve éjszakai járatokra átszállva lehet tovább utazni a belváros felé.

A jelölt napon a 109-es autóbusz, illetve a 19-es és a 41-es villamos pótlójáratnak minősül a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő közötti szakaszon. A pótlást végző járatokról a HÉV-re, vagy a HÉV-ről a pótlásban részt vevő járatokra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendekweboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.