2021. január 25., 10:20
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata összefogásra kéri a szentendreieket a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére. A közvetlenül megkeresett szentendrei horvátok és helyi közéleti személyiségek, művészek már csatlakoztak a kezdeményezéshez. Segítsünk együtt!

Horvátországban Petrinját és környékét a Richter-skála szerinti 6,3-6,4-es, félelmetes erejű földrengés sújtotta, amelyet követően még több utórengés is volt. Sokan megsérültek és halálos áldozatok is vannak. Házak tucatszám romokban és hajléktalanná lett emberek várják a segítséget. Horvátországot most nagyobb anyagi kár érte mint a jugoszláv háborúban.

Szentendre Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata nem csak az anyaország iránti elkötelezettségünkből, de puszta emberi szolidaritásból is kötelességünknek tartjuk, hogy segítsünk, és szervezzük a segítést is.

Felhívásunkra a szentendrei horvátok mellett, számosan, közöttük a szentendrei művészek is csatlakoztak a segítő akcióhoz és postafordultával, január 6-ig Aknay János, Ásztai Csaba, Bálint Ildikó, Bihon Győző, Benkovits Bálint, Benkovits György, ef. Zámbó István, Görög László, Kósa Klára, László Erdész, Lehoczky Krisztina, Lukoviczky Endre, Pistyúr Imréné, Gabi, Sárkics Eszter, Verebély Diana, Vincze Ottó, Zarubay Bence műalkotásukat adják arra az online árverésre, amelyet a Ferenczy Múzeum Centrummal, a Croatica kiadó és média céggel közösen szervezünk és bonyolítunk, és amelynek bevételét az árverést követően az Országos Horvát Önkormányzat segítségével juttatjuk el a rászorulóknak.

Arra kérem, csatlakozzon Ön is a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítéséhez!

Pénzbeli adományát az alábbi számlára utalhatja:

Számlatulajdonos: Országos Horvát Önkormányzat

Számlavezető neve: K&H Bank Zrt.

Számlavezető címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.

Számlaszám: 10402427-00032952-00000009

IBAN: HU40 1040 2427 0003 2952 0000 0009

SWIFT: OKHBHUHB

Megjegyzés: horvátországi földrengés

Segítségét előre is köszönöm!

Benkovits György
Szentendre Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Fotó: Pixabay