2023. július 19., 15:19
A rendkívül szoros ütemterv szerint halad a városrészeket összekötő kerékpáros nyomvonal kivitelezése. A héten elkezdődik a Duna korzó és a Kossuth Lajos utca közötti gyalogos-kerékpáros út burkolatának felújítása.

Az előző városvezetés idején elfogadott útvonal több helyszínén a kivitelezők – a Stone Dekor Kft. és a HVT-Bau Kft. – mintegy 50 munkatársa dolgozik, a munkák a tervezett ütemben haladnak.

A Pipacs utca Pomázi és Kálvária út közötti szakaszán befejezték az aszfaltozást. A munkálatok a látássérültek közlekedését segítő taktilis (az útburkolat síkjából kiemelkedő) burkolati jelzésekkel, süllyesztett járdaburkolatok, zöldfelületek, forgalomtechnika kialakításával folytatódnak.

A Bükkös parti Piac területén folynak a kockakőburkolat felújítási munkálatai. A kockaköveket új betonágyazatba rakják, átforgatják, pótolják, a csatornafedlapokat szintbe helyezik a sík felület kialakítása érdekében.

Július 18-án kezdődik a Duna korzó és a Kossuth Lajos utca közötti gyalogos-kerékpáros út burkolatának felújítása, szélesítése. A munkák várhatóan egy-másfél hónapos időtartama alatt az utat le kell zárni, ezért türelmüket, megértésüket kérjük.

A városrészeket összekötő, vegyes használatú kerékpáros nyomvonal kialakításával a városban összesen közel 1300 méter utcaszakasz kap új szilárd burkolatot, mintegy 400 méter hosszan felújítják a kockaköves burkolatot. A gyalogos-kerékpáros utat 1600 méter hosszan, több szakaszon újraaszfaltozzák, néhol szélesítik. A Bükkös-patak Izbégnél új gyalogos-kerékpáros hidat kap és további 530 méter útszakaszt is újraaszfaltoznak a forgalomtechnikai beavatkozások mellett.

Az európai uniós forrásból megvalósuló kerékpáros nyomvonal nem turisztikai célokat, hanem a szentendreiek közlekedését szolgálja. A beruházás a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP-5.3.2-15-2016-00010 sz.) keretében elnyert 244,89 M Ft és a 2023. május 15-én többlettámogatásként megítélt 371 M Ft, valamint a 30 millió forintos önkormányzati önrészből, összesen 645,89 millió forintból valósul meg.

(Borítókép: Isza Ferenc / Szentendre.hu)