2023. június 12., 14:18

A Szentendrei Kulturális Központ idén is megrendezi Szentendre leglátványosabb eseményét, a gyertyaúsztatást. A Duna ilyenkor romantikus fényekben pompázik, a folyón úszó gyertyák mintha előttünk táncoló szentjánosbogarak lennének. 

A rendezvény miatt  július 15-én, szombaton 21.00 és 23:30 között lezárják a Dunakorzót a Péter Pál utca és a Lázár Cár tér között.
A várható megnövekedett gyalogos forgalom miatt TILOS a kerékpárral, rollerrel és egyéb hasonló járművekkel való közlekedés, a járműveket kizárólag tolva lehet bevinni a rendezvény területére.
Köszönjük türelmüket és megértésüket!

Program:

  • 20:00 Szalonna és bandája koncert a Dunaparti Művelődési Ház udvarán
  • 21:30 Gyertyaúsztatás a Dunán
  • 22:00 Táncház a Dunakorzón, közreműködik: Szalonna és bandája

Az előző évekhez hasonlóan a Vadkacsa Egyesület segíti a mécsesek vízre bocsátását és a program biztonságos lebonyolítását. A gyertyaúsztatás idejére lezárt dunai szakaszra hajóról rakják ki a speciális mécseseket: kenukkal kísérik azokat, szükség esetén tüzet oltanak, a beakadt darabokat kiszabadítják. A Duna és környezetünk védelme érdekében a Postás strandnál a mécseseket begyűjtik.

Gyertyaúsztatás Szentendrén 2022-ben:

A Szentendrei Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja. Rossz idő esetén folyamatos tájékoztatást ad az oldalán az esetleges időpontváltozásról.
Esőnap: A gyertyaúsztatás halasztása esetén azt a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretén belül, 2023. augusztus 26-án, 21:30-tól tartják meg.