2019. március 13., 10:04
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az elmúlt 40 év legjobb szentendrei pingpong utánpótlás eredményét érte el Gerlai Dániel az országos Diákolimpia döntőjében Karcagon. Dani a döntőben Pest Megyét képviselte, és a hatodik helyen végzett. 

A 2019-es Asztalitenisz Diákolimpiára 3000 feletti nevezés érkezett 3 korosztályban. Az igazolt és nem igazolt versenyzők számos körzeti és megyei fordulóból kerülhettek az országos döntőbe. A 2019.02.14-i karcagi döntőben Pest Megyét Gerlai Dániel képviselte. Dani már tavaly is bizonyított, hiszen egy éve már a top10-ig menetelt, de már akkor is sejtettük, hogy az influenza is „besegített”. Idén egészségesen, kiváló formában várta a döntőt, és a még tovább jutott. A négy közé jutásban Kishegyi Ákos, a jelenlegi országos Ifi ranglista 7. helyezettje állította meg.

Frissítés: A versenybíróság tévesen állapította meg a helyezéseket. Dani ezen a versenyen mind a későbbi első, mind a későbbi második helyzettel is játszott, úgy véljük, ez zavarhatta meg a jegyzőkönyv-vezetőket. A csoportban a verseny nyertesétől veszített ugyan, de a továbbjutástól ez nem ütötte el, ugyanis a többi ellenfelét legyőzte. Az egyenes kieséses szakaszban pedig a későbbi másodiktól veszített. Ugyanebben a szakaszban a győri Farkas Ezékiel volt az, aki a verseny nyertesétől veszített. Mivel Ezékiel is a későbbi nyertestől, vesztett, de már az egyenes kieséses szakaszban, őt kellett volna Dani elé rangsorolni, és nem fordítva.
Dani a másik játékos érdekét ugyanannyira fontosnak gondolta, mint a sajátját, Ezékiel edzőjével is gyorsan egyeztettük már történteket, marad a sportbarátság. A játékvezetői munka értékelésén is könnyedén túlléptünk.
A játékosi teljesítményhez érdemes hozzátenni,,hogy a történetben jelzett ellenfelek (Baranyai Domonkos – verseny győztese, Kishegyi Ákos- második, Farkas Ezékiel – ötödik) már mindannyian a profi felnőttek között is megállják a helyüket. A Danit kiejtő Kishegyi Ákos pl. épp tegnap lett felnőtt párosban országos harmadik helyezett. Ugyanezen  a versenyen Ezékiel is, Domonkos is a felnőtt férfi főtáblára jutott. Ilyen teljesítmény eléréshez már az edzéslehetőség-adottságokon is nagyot kéne változtatnunk, ezek nem Danitól függő tényezők.