Kedvcsinálónak napról-napra bemutatjuk a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvény három napja alatt kapható GastroArt desszerteket. A GastroArt keretében egymásra talál a gasztronómia és a művészet egy fantázianévvel jelölt artisztikus desszertkompozícióban. A kilenc édességet kilenc szentendrei művész és helyi étterem, kávézó, cukrászda jeles képviselőjének párosa tervezte és készítette el.
- augusztus 26–28.
Lola Cukrászda
Szentendre, Dumtsa Jenő u. 5.
GYÖNYÖRÖK KELYHE
Csokoládés kehely fűszerezett szederrel és arany pralinéval
Alkotópáros: Regős István képzőművész és Által Gábor mestercukrász
„Néhány éve festettem egy kis képet „GYÖNYÖRÖK KELYHE” címmel. Mindig hiányérzetem volt, ha a képre néztem, ezért örömmel éltem a lehetőséggel, hogy Által Gábor mestercukrásszal együtt kitalálhattuk a „GYÖNYÖRÖK KELYHE” kóstolható, valódi ízét.”
A desszertben a rétegek: Grand Marnier-vel áztatott kakaós piskóta, fűszeres szederkompót, szedermousse glacage-zsal, arany praliné a tetején.
Kérje és kóstolja a Gyönyörök kelyhét!
Fotó: Deim Balázs