2016. augusztus 19., 12:53
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kedvcsinálónak napról-napra bemutatjuk a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvény három napja alatt kapható GastroArt desszerteket. A GastroArt keretében egymásra talál a gasztronómia és a művészet egy fantázianévvel jelölt artisztikus desszertkompozícióban. A kilenc édességet kilenc szentendrei művész és helyi étterem, kávézó, cukrászda jeles képviselőjének párosa tervezte és készítette el.

 

  1. augusztus 26–28.

Lola Cukrászda

Szentendre, Dumtsa Jenő u. 5.

GYÖNYÖRÖK KELYHE 

Csokoládés kehely fűszerezett szederrel és arany pralinéval

GastroArt_Regos2

Alkotópáros: Regős István képzőművész és Által Gábor mestercukrász

Gyonyorok kelyhe 001

„Néhány éve festettem egy kis képet „GYÖNYÖRÖK KELYHE” címmel. Mindig hiányérzetem volt, ha a képre néztem, ezért örömmel éltem a lehetőséggel, hogy Által Gábor mestercukrásszal együtt kitalálhattuk a „GYÖNYÖRÖK KELYHE”  kóstolható,  valódi ízét.”

A desszertben a rétegek: Grand Marnier-vel áztatott kakaós piskóta, fűszeres szederkompót, szedermousse glacage-zsal, arany praliné a tetején.

 

Kérje és kóstolja a Gyönyörök kelyhét!

 

Fotó: Deim Balázs