2016. augusztus 22., 14:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kedvcsinálónak napról-napra bemutatjuk a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvény három napja alatt kapható GastroArt desszerteket. A GastroArt keretében egymásra talál a gasztronómia és a művészet egy fantázianévvel jelölt artisztikus desszertkompozícióban. A kilenc édességet kilenc szentendrei művész és helyi étterem, kávézó, cukrászda jeles képviselőjének párosa tervezte és készítette el.

augusztus 26-28.

Művész Étterem

Szentendre, Dumtsa Jenő utca 7.

ARANYMETSZÉS

diós, csigaformájú kelt tészta vaníliasodóval

Alkotópáros: Bihon Győző festőművész és Pálos Beáta séf

GastroArtaranyBihon

Beáta hagyományos aranygaluskát fog készíteni Győző ötlete nyomán az aranymetszés szerkesztési szabálya szerint. Divina proportione, így is szokták emlegetni azaz, az Isteni arány. Ez tulajdonképpen egy csigavonal, mely a természetben sok állat és növényfajnál fellelhető.

 

Kérje és kóstolja az Aranymetszés elnevezésű desszertet!

 

Fotó: Deim Balázs