Kedvcsinálónak napról-napra bemutatjuk a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvény három napja alatt kapható GastroArt desszerteket. A GastroArt keretében egymásra talál a gasztronómia és a művészet egy fantázianévvel jelölt artisztikus desszertkompozícióban. A kilenc édességet kilenc szentendrei művész és helyi étterem, kávézó, cukrászda jeles képviselőjének párosa tervezte és készítette el.
augusztus 26-28.
Művész Étterem
Szentendre, Dumtsa Jenő utca 7.
ARANYMETSZÉS
diós, csigaformájú kelt tészta vaníliasodóval
Alkotópáros: Bihon Győző festőművész és Pálos Beáta séf
Beáta hagyományos aranygaluskát fog készíteni Győző ötlete nyomán az aranymetszés szerkesztési szabálya szerint. Divina proportione, így is szokták emlegetni azaz, az Isteni arány. Ez tulajdonképpen egy csigavonal, mely a természetben sok állat és növényfajnál fellelhető.
Kérje és kóstolja az Aranymetszés elnevezésű desszertet!
Fotó: Deim Balázs