2020. szeptember 21., 15:45
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Mintegy 50 lakó részvételével tartottak lakossági fórumot a Füzesparkban szeptember 17-én, ahol számtalan problémát sikerült megbeszélni. Helyes Imre a választókerület képviselője részletesen beszámolt a lakossági fórumról, amelyen részt vett Pilis Dániel alpolgármester, Helyes Imre képviselő és Hazai Attila, a polgármesteri hivatal Városfejlesztési Irodájának környezetvédelmi referense.

Megbeszélték a fitnesspark lehetséges borításának ügyét, azt, hogyan lehetne megakadályozni, hogy a sporteszközök és játékok alatti gödrökben lévő homok – szél esetén – ne borítsa be a közelben lakók erkélyét. Helyes Imre tájékoztatta a lakókat, hogy a gumitéglás borítás 1,2 millióba kerülne. A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ennél kevésbé költséges megoldásra kért javaslatot a hivatal munkatársaitól. Felvetődött, hogy megoldás lehetne a homokos rész körül telepítendő sövény.

A játszótéren lévő homokgödrökkel kapcsolatban azt javasolták, hogy olyan árnyékoló kerüljön kifeszítésre, amelyet a homokgödrök letakarására is lehetne használni. A lakók szerint a hinták alá a homok helyett eséscsillapító borításra lenne szükség.

Az új, szelektívhulladék-gyűjtő sziget helyének kijelölésében, abban maradtak, hogy – a fórumon jelenlévő közös képviselő – az érintettekkel további konzultáció folytat. A lakók a nagy kukák és hulladékszállító autók mosását és fertőtlenítését is szükségesnek tartják.

Szó esett a lakótelep zöld környezetének állapotáról és fejlesztéséről is. Az önkormányzat környezetvédelmi referense vállalta, hogy bejárja a lakótelepet, és javaslatot tesz a fák koronakönnyítő metszésére, esetleges fapótlásokra.

A parkolóhelyek állapotának felülvizsgálatát is kérték a lakók, mert több olyan van, amely eső esetén használhatatlanná válik.

Javasolták az Ungvár utca felőli sportpálya felújítását is.

Nyár utcában lakók kifogásolták, hogy az évekkel ezelőtt megígért szilárd burkolat még mindig nem készült el.

Az önkormányzat képviselői felhívták a figyelmet az 1+1 program kínálta lehetőségekre (magánerőből megvalósuló közösségi beruházás esetén az önkormányzat és a beruházó 50-50 %-ban viseli a felmerülő költségeket). Továbbá javasolták a lakóhelyi civil közösség létrehozását, ami lehetővé tenné különböző pályázatokon való részvételt.

Helyes Imre képviselő részletes beszámolója a lakossági fórumról >>