2016. november 30., 13:33
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A tervek szerint még az ünnepek előtt elkészül a Füzesparki csapadékcsatorna-rekonstrukció és az azt követő burkolat-helyreállítás.

A Füzesparki csapadékcsatornát az eltömődések miatt a lakótelep két sarkánál, a Füzes köznél és a CBA üzlet felőli behajtásnál ki kell cserélni.

Mint a bontási munkálatoknál kiderült, a Füzes köznél a csövek fölött egy vízvezeték húzódik, amely alatt a szabványos csövek nem férnek el. (A 40 éve készült kivitelezésnél ezt két kisebb csővel oldották meg, ahelyett, hogy szabályosan tovább vitték volna a 300 mm-es átmérőjű csövet.) A vízvezetéket ki kell váltani, azaz magasabbra kell helyezni. Ez többletköltséggel jár és csak a DMRV-vel együttműködésben valósítható meg, de ezen a szakaszon feltétele a csőcsere folytatásának.
A kivitelező párhuzamosan a CBA-hoz közel eső másik szakasz cseréjét is megkezdte, de itt is talált egy vízvezetéket, amelyet szintén cserélni kell, mert ütközik a csatornával. (Itt a korábbi csatornát 10 cm-es elleneséssel építették, azért dugult el rendszeresen.) Ennél a helynél még várni kell a DMRV ajánlatára, ami várhatóan két napon belül megérkezik, ez után ezt a vízvezetéket is kiváltják.
Az első csatornaszakasszal – Füzes köz – várhatóan a héten végeznek, a másodikkal  tervek szerint a jövő hét végén.
A csatornarekonstrukciót követően indulhat az út és a járda felújítása és aszfaltozása. A teljes helyreállítás várhatóan karácsonyra befejeződik.

A munkálatokat az önkormányzat folyamatosan ellenőrzi a helyszínen.