2015. május 29., 19:03
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2015. június 10-én (szerdán) 18:00 órától író-olvasó találkozó Fülöp G. Lászlóval a Pest Megyei Könyvtár olvasótermében (Pátriárka u. 7.).

Fülöp G. László – Oly távol, s mégis közel

Író-olvasó találkozó

Beszélgetés szentendrei emlékekről, magyar és amerikai kötődésről, valamint a könyvhéten megjelenő Tollvonások című legújabb kötetéről.

A rendezvényre a belépés díjtalan!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Fülöp G. László Tiszakécskén született, majd Máramarosszigeten és Szentendrén nevelkedett. Az 1956-os forradalomban vállalt aktív részvétele következtében emigrálni kényszerült. 1957 januárjában Bécsbe menekült, ahol építészeti tanulmányokba kezdett, majd a University of Minnesota (USA) építészeti karán fejezte be. 1963 és 1970 között tervező és project menedzser privát tervező irodákban. 8 évig tanított építészeti tárgyakat főiskolán. 1970-1975-ig tervezés- és fejlesztésvezető a Minnesota állam Felsőoktatási Minisztériumában. 1975-től a University of Minnesota, majd 1983-tól University of Wisconsin-Madison egyetemeken a fejlesztés, tervezés és építkezés irodáinak igazgatója volt. Évtizedek óta feleségével, Sylvester Ágnessel együtt dolgozva elkötelezett vezetője (volt elnöke, titkára, jelenleg a Tájékoztató Bizottság vezetője) a Minnesotai Magyarok Szervezetének. A Magyar Amerikai Koalíció elnökhelyettese és az Igazgatósági Tanács tagja. Emellett a Magyar Baráti Közösség volt elnöke, valamint az Amerikai Magyar Szövetség és a UofM Immigration History Research Center tanácsának a tagja.

Fülöp G. László több évtizedes, a magyarságért végzett munkája hazai elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztje kitüntetésben részesült 2008. augusztus 20-án.

Eddig megjelent művei: Máramarosszigeti történetek, Dunától a Mississippihez, Minneapolisi tükör.