2021. augusztus 3., 13:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

„Együtt. Újra.” szlogennel a Nemzeti Ifjúsági Tanács – a Miniszterelnökség támogatásával és együttműködésével – fotópályázatot indít. Céljuk a civil szervezetek programjainak és a közösségi élet vírushelyzet utáni újraéledésének bemutatása a fiatalság szemével.

A 2020 márciusa óta mindannyiunk életét befolyásoló koronavírus járvány a civil szektor működését, illetve a szervezetek által megvalósított programok és rendezvények lebonyolítását is nagymértékben megnehezítette. Az utóbbi hetekben azonban az online térből végre mindenki visszaköltözhetett az offline világba, újra személyes keretek között megtartva az elmaradt vagy a nyári időszakra tervezett eseményeket. A formális és az informális közösségek újraindulása ismét megmutatta, hogy mekkora összetartó és értékteremtő ereje van a hazai civil szektornak.
A pályázaton olyan 18 és 35 év közötti személyek vehetnek részt, akik valamely civil szervezethez kapcsolódnak. A jelentkezők magánszemélyként, csak és kizárólag egyetlen fotóval jelentkezhetnek. A NIT az első három helyezettet pénzjutalommal díjazza, 200.000, 250.000 és 300.000 Ft értékben. A legjobb húsz pályaműből várhatóan országos vándorkiállítás indul az ősz folyamán, melyek közönségszavazáson is részt vesznek. A közönségdíjas alkotás készítője 100.000 Ft jutalomban részesül.

A fotópályázatra 2021. szeptember 19. éjfélig lehet jelentkezni egyetlen egy fotó benyújtásával, mely a pályázó szerint a leginkább tükrözi a hazai civil közösségi élet újraindulását.

Nevezési és pályázati feltételek itt érhetők el.