2018. július 12., 14:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Városfejlesztési, Jogi és Pénzügyi Bizottság a július 5-i rendkívüli ülésén a következő forgalomtechnikai változtatásokról döntött.

• Pátriárka utca egyirányúsítása

A Pátriárka utcában a Toldi köz és a Rákóczi utca közötti szakaszon a parkoló gépjárművek és a gyalogos közlekedés miatt veszélyes a kétirányú gépjármű-közlekedés, ezért ezen a szakaszon egyirányúsítják a forgalmi rendet a Rákóczi utca irányába augusztus 20-tól. A tervek szerint a Toldi köztől kezdődően pollerekkel választják el a gyalogos- és a gépjármű-felületeket. Az Alkotmány és a Rákóczi u. közötti szakaszon várakozni tilos tábla kihelyezésével egy ún. K+R (kiss&ride) rendszert alakítanak ki, ami azt jelenti, hogy a parkoló csak a megállás és a gyerekekre való várakozás idejére vehetők igénybe. Az ellenirányú kerékpáros forgalom továbbra is engedélyezett.

• Kerékpározás megtiltása a Paprikabíró utcában

Az egyirányú Paprikabíró utca kezdeti szakasza meredek, és végig íves vonalvezetésű, nehezen belátható. Az ellenirányú kerékpározás az utca szélessége, a parkolási igény és a rossz beláthatóság miatt balesetveszélyes, ezért a továbbiakban a Paprikabíró utcába a 11-es főút felől nem lehet kerékpárral sem behajtani.

• Sebességkorlátozás a Vasúti villasoron és az ún. hegyvidéki városrészekben

Tekintettel az intenzív gépjármű forgalomra, 30 km/h korlátozott sebességű övezetet vezetnek be a Vasúti villasor, Római sánc utca és Pomázi út által határolt területen. A hegyvidéki  városrészben pedig a szűk hegyi utcák indokolják a 30 km/h korlátozott sebességű övezet kialakítását, melyet a lakosok több alkalommal is kértek az utcafórumokon. A sebességkorlátozás mindkét területen várhatóan kora ősszel lép életbe.