2020. szeptember 27., 19:09

Pannóniatelepen tartott lakossági fórumot Magyar Judit képviselő 2020. szeptember 23-án. A lakossági fórumon több mint ötvenen vettek részt, jelen volt Fülöp Zsolt polgármester, Hazai Attila környezetvédelmi referens és Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság vezetője is. 

A lakossági fórum célja a forgalomszervezési kérdések megvitatása volt. A lakosok egy szórólapon előre megkapták az önkormányzat és a közlekedési szakértők által összeállított javaslatokat, amik a 2020. június 30-án tartott lakossági fórumon elhangzott problémákra kínálnak megoldást.

A tervezett forgalmi változtatások célja az utcán várakozás szabályossá tétele. A résztvevők közül többen kifejezték aggodalmukat, hogy ingatlanjaik előtt majd mások gépjárművei parkolnak. A városvezetés képviselői azt hangsúlyozták, hogy várakozni a KRESZ és a törvényi előírás szabályait betartva lehet, és arra kérték a lakókat, hogy amennyiben lehetőségük van erre, parkoljanak saját telkükön.

A fórumon több praktikus észrevétel hangzott el. A Liliom és a Móricz Zs. utca sarkára tükröt kértek, hogy könnyebb és veszélytelenebb legyen a kihajtás, javaslat érkezett arra, hogy a Rózsa utcai lámpa a 11-es úton a Budapest felé vezető irányba késleltetve váltson zöldre, megkönnyítve a bekanyarodást a Rózsa utcába. Kérték, hogy a Lidl előtti lámpa éjjel villogjon sárgán, hogy ne tartsa fel a forgalmat, a játszótér köré kerüljön fekvőrendőr, a 11-es úton, a Möller István utcánál a buszmegálló kapjon fedést, hogy ne ázzanak az ott várakozók, kerüljön átépítésre a Liliom utcai fekvőrendőr, mert túl nagyot “dob” az autókon, de többen hangsúlyozták az ellenőrzés fontosságát is.

Mint a fórumon elhangzott, a forgalmi változtatásokat a közlekedési szakemberek készítik elő, a döntést forgalomtechnikai szakértő hozza majd meg.

Az eseményen Fülöp Zsolt polgármester tájékoztatást nyújtott a 11-es út forgalmát vizsgáló, nemrég indult projektről, az ennek részeként jelenleg is zajló, közösségi forgalomszámlálásról.

A két órán át tartó fórum után a lakók tovább beszélgettek Fülöp Zsolt polgármesterrel, Magyar Judit képviselővel, Jámbor Ferenccel, a SZERI vezetőjével és Hazai Attila környzetvédelmi referenssel. Az eső csak az esemény végeztével kezdett esni, így a fórum elérte célját.