2023. június 8., 19:35

A 2011 Egyesület 2023. június 9-én, pénteken 15 és 17 óra között forgalomlassító demonstrációt szervez a Megyeri híd után (a turbó körforgalom előtt) a Budakalász és Szentendre felé kanyarodó forgalmi sáv lezárásával.

Forián-Szabó Gergely, Budakalász alpolgármesterének tájékoztatása szerint az egyesület azért döntött a demonstráció mellett, mert bizonytalanná vált az M0 északi szakaszának továbbépítése. Bedő Dávid országgyűlési képviselő kérdésre ugyanis Lázár János építési és közlekedési miniszter azt közölte, jelenleg is vizsgálják a beruházás megvalósíthatóságát, illetve megjegyezte, „egyáltalán nem vagyok arról meggyőzve, hogy akkor szolgáljuk legjobban a jövő nemzedék érdekeit, ha itt 2-2 sávos utak beépítését végezzük el.” A demonstrációval kapcsolatosan közleményt is kiadott a 2011 Egyesület.

A beruházással kapcsolatos fontos információ, hogy az M0 körgyűrű továbbépítése akkor kezdődhet el legkorábban 2028-ban, ha a kormány június 14-ig biztosítja a tervezéshez szükséges 4 milliárd forintot. Az ügyben a budakalászi önkormányzat levélben keresi meg Lázár János minisztert, amelyben kérik, hogy a helyzet tisztázásáig hosszabbítsák meg a tervezési szerződés hatályba léptetési határidejét. Erre egyébként a kiviteli tervek elkészítésével megbízott konzorcium is nyitott.

Fülöp Zsolt polgármester Facebook-oldalán támogatásáról bitosította a demonstrálókat, és szorgalmazta a térség közlekedésfejlesztési beruházásainak felgyorsítását:

(Fotó: Bellai László /Szentendre.hu)