2020. április 20., 16:28

A hétvégén újabb módszerrel próbálta akadályozni a kirándulók, sétálók nagyobb csoportjainak megjelenését a Belvárosban a Szentendrei Rendészet. A 11-es főút valamennyi lehajtójánál, a Duna-parti kerékpárút északi, déli végénél a forgalomkorlátozásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki, de ez nem sokat segített. A járvány terjedése és a kijárási korlátozások ellenére sokan jöttek gépkocsival, kerékpárral.

A Belvárosban és a Duna-korzón kisebb nagyobb csoportokba verődve sétálgattak, napoztak, fagyiztak a kirándulók, sétálók, vagy felkeresték a lángossütőket. A Szentendrei Rendészet munkatársai és a járőröző rendőrök számtalan alkalommal hívták fel a figyelmet a kijárási korlátozásra, az egymástól való 1,5 m távolság betartására – számolt be a hétvége tapasztalatairól Jámbor Ferenc, a Rendészet igazgatója. – A Rendészet eljárást nem indított senki ellen, de a munkatársaink határozottan felkérték a csoportosulókat, hogy tartsák be a megfelelő távolságot.

A szentendrei autósok jelentős része arra hivatkozva, hogy szentendrei lakos a többi korlátozásról (pl. hol fizeti a gépjárműadót) tudomást sem vett, de szép számmal hajtottak be a forgalomkorlátozás alatt álló övezetbe fővárosiak is. A gépkocsiforgalmat szombaton végül csak azzal tudták csökkenteni, hogy a Duna-korzó két végénél egy-egy rendészeti jármű állta el az utat, s igazoltatta az autósokat. Ahogy hűvösebbre váltott vasárnap az idő, csökkent a forgalom, békésebb napja volt a rendészeknek és a járőröknek.

A Rendészet igazgatója Fülöp Zsolt polgármesterrel új stratégia kidolgozásán gondolkodnak, aminek a fő célja az lenne, hogy a kirándulók, sétálók, kerékpárosok a lehető legkevesebb időt töltsék a Belvárosban és a Duna-parton, és megakadályozzák a nem egy háztartásban élők csoportosulását.