2024. április 10., 09:53

A Víz Hete programsorozat folytatásaként Helyes Imre képviselő a Bükkös-patak mentén szemétszedést, Szabados András képviselő hídfestést és patakmeder-tisztítást szervezett a hétvégén. Korábban a víz napja alkalmával Magyar Judit és Szűcs Katalin képviselők is szerveztek szemétszedést, illetve pataktisztítást a Dera- és a Sztaravoda-patak mentén.

Szombaton a Bükkös patak 11-es főút és a Mária utcai híd közötti szakaszát takarították Helyes Imre képviselő irányításával. Bár a patakpart tisztaságára sok gondot fordítanak az ott lakók és a Városi Szolgáltató munkatársai is, de azért akad tennivaló, négy zsáknyi szemét gyűlt össze a tüzetesebb szemrevételezés során. A patakba esett, elérhető ágakat is eltávolították és a Vajda Lajos hidat is megtisztították.

Szabados András képviselő szervezésében lefestették a Berkenye és Várkonyi Zoltán utcát összekötő gyalogoshíd korlátját. Közben még a patakmeder alsó szakaszának megtisztítására is volt energiája a résztvevőknek, a híd és a 11-es főút közötti szakaszon is összegyűlt egy-két zsák szemét.

A képviselők köszönik a résztvevők áldozatos munkáját!