2016. április 20., 12:00
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre Város Önkormányzata a hagyományokhoz híven idén is a Föld napja alkalmából széleskörű, több napos városszépítő akciót szervez, melyre várja a városlakók, intézmények, civil szervezetek és a helyi cégek, vállalkozások csatlakozását. A program célja városunk közterületeinek takarítása, rendezése, szebbé tétele a tavaszi megújulás jegyében. Tegyük együtt rendbe a Duna és a patakok partját, köztereink és közútjaink környezetét!

Az akció 2016. április 21 – 24 között zajlik.

A Föld napi hétvégén a Szentendréért elhivatottan tenni akaró civil szervezetek, baráti csoportok külön akcióterületeken végzendő teljes körű „kertrendező” munkával segíthetik a városszépítő akciót, míg hétköznap a cégek, intézmények dolgozóit kérjük, hogy aznap ne munkahelyükön, hanem közterületen végezzenek közcélú munkát. A városlakókat, családokat pedig felkérjük, hogy ki-ki a saját kerítése előtt takarítsa, szépítse környezetét.

Célunk, hogy rendezett, tiszta, ápolt és átgondolt közterületet alakítsunk ki magunknak összefogással!

 

 

Föld napi takarítás

A Pannónia-telepen

Szeretettel hívom és várom a 2. számú körzetben lakókat, civil szervezeteket a hagyományos tavaszi nagytakarításra és az azt követő ebédre, baráti beszélgetésre.
Találkozó: április 23-án, szombaton 10 órakor a honvédségi parkolóban. Kesztyűkről, zsákokról gondoskodunk. Kérem, hozzanak magukkal seprűt, lapátot, gereblyét, kiskapát.

Jelentkezés: Boda Anikónál, telefon 06-30-678-3695, e-mail: boda.technokon@t-online.hu

A Bükkös-pataknál
Szeretettel várunk minden szentendrei lakost április 23-án, szombaton a Bükkös-patak és környékének takarítására!
Találkozó: április 23-án, szombaton 9 órakor a Mókus hídnál
Program: szemétszedés, medertisztítás a Bükkös-pataknál
Eszközökről, kesztyűkről, konténerekről gondoskodunk.A takarítást követően változatos programokkal várunk minden kicsit és nagyot a patakparti játszótérre:
• gyermekfoglalkozás, kézműveskedés
• papírmerítés
• élő zene, eszem-iszom, beszélgetés
Ebéd közben lesz lehetőség kötetlen formában beszélgetni a Bükkös-patak és környéke állapotának fejlesztéséről, jövőjéről. Alakítsuk és tervezzük környezetünket közösen!Támogatóink: Szentendre Város Önkormányzata, VSZN Zrt., Művész Étterem, Borháló SzentendreSzervező: Bükkös Egyesület
Elérhetőség: bukkosegyesuletszentendre@gmail.com
www.facebook.com/bukkosegyesulet

A Ferenczy Múzeumi Centrum Föld napi programjai

Április 24. vasárnap 10:00 -12:00
Duna-korzó, Jókai Mór és a Fürdő utca közötti szakaszon

CSALÁDI NAP A FÖLD NAPJÁN A DUNA-KORZÓN

A Föld napjához kapcsolódóan Guinness rekordkísérlet megvalósítására csábítjuk a szentendrei lakosokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Minél többen vagyunk, annál látványosabb lesz az akció! A rekord teljesítéséhez szükségünk lesz fűzfavesszőre, gallyakra és termésekre, ezért arra bíztatunk minden érdeklődőt, hogy április 24-ig gyűjtögessen és hozza magával vasárnap! Eső esetén érdemes esernyővel érkezni! Találkozó 10 órakor a Duna-korzón.

Április 25. hétfő, 17:00
Kmetty Múzeum (Fő tér 21.)

FÖLD NAPJA KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

A Föld napjára óvodások és iskolások számára kiírt pályázat nyerteseinek alkotásait, a pályázatra érkezett terveket, vázlatokat, illetve a Föld napjáról diákok által készített fotókat és filmeket április 25. és május 1-e között egy kiállítás keretében a Kmetty Múzeumban mutatjuk be. A megnyitó egyben a közönségszavazás eredményhirdetése is.

 

Föld nap a REC-ben

Április 23-án szombaton a Regionális Környezetvédelmi Központ és Arborétum (REC) területén Föld napi családi programok, előadások várják a családokat, érdeklődőket.

 

rec