2023. április 19., 14:28
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Föld napja világmozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetünk megóvására, a biológiai sokféleség megőrzésére,  a környezettudatos magatartásra. Ebből az alkalomból a városban több helyen lesz hulladékgyűjtés, faültetés, növénygondozás. Gondoljon a mozgalom egyik jelmondatára – „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” –, és csatlakozzon valamelyik programhoz!

Április 21., péntek, 10:00-16:00 óráig, 14 órától várják a diákokat, szülőket, az izbégieket. Találkozó az iskolaudvar mögött, a volt Park tábor és az Izbégi temető területén. A Park tábor, az Izbégi temető és a Bükkös part területét fogják a résztvevők rendbe tenni. Majd a Mária utcai alsó parkoló bejáratánál található kis zöldterületen ágyást alakítanak ki, levendulát és fát ültetnek.

Április 21., péntek, 14:00 óra: A Marysol könyvkiadó öt facsemetét ültet el  a Kerényi parkban az önkormányzat támogatásával.

Április 21-én elkezdődik a Czóbel parkban a bolgár rózsakert kialakítása.

Április 24-én, hétfőn délelőtt a Püspökmajor Lakótelepi Bölcsődében a nagyobbacska bölcsisek virágpalántákat ültetnek a bölcsőde kertjében.

Április 24., hétfő: a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény munkatrsai rendbe rakják az intézmény kertjét, füvet nyírnak, virágot ültetnek, összegyűjtik a hulladékot az intézmény környékén.

Április 28., péntek, 9 óra: A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” akció keretében a résztvevők a Bükkös-patak partját tisztítják meg.  Találkozó a Szegedi utcai játszótérnél.

Április 28. A TeSzedd! akcióra oktatási intézmények is jelentkezhettek, a Barcsay Jenő Általános Iskola szervezte meg a hulladékgyűjtő csapatát. A Kőhegy lábánál, négy osztálynyi diák fogja a szemetet összeszedni.

Április 29., szombat 10:00 óra: A résztvevők a Csóka utca 18. és 21. között egy 110 méteres szakaszon megtisztítják az utat a biztonságos és akadálymentes közlekedés érdekében, majd az Ady Endre úton a Friss üzlettől Leányfalu felé haladó járdán gyűjtik össze a hulladékot, az avart és lenyesik a balesetveszélyesen belógó faágakat. Kérik, hogy aki teheti kerti kesztyűt, nyesőollót hozzon magával.
Találkozó: Csóka u. 18. (Berek utca – Csóka u. kereszteződéstől kb. 300m)

Május első heteiben kezdi el a Városi Szolgáltató NZrt. a városi fűnyírást, az ágyások és virágládák beültetését.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

(Borítóképünkön Hazai Attila főkertész egy korábbi Föld napja alkalmából szervezett hulladékgyűjtésen.)