2016. április 20., 09:03
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Föld napja alkalmából szentendrei óvodások és iskolások szabadtéri alkotásait állítják ki a Duna-korzón pénteken. Az újrahasznosított alapanyagokból készült munkák 2016. április 22-24-ig a helyszínen, április 25. és május 1. között a Barcsay Múzeumban tekinthetők meg.

A Szentendrei Önkormányzat és a Ferenczy Múzeumi Centrum csoportos alkotói pályázatot hirdetett szentendrei és Szentendre környéki települések óvodásai és iskolásai számára.

A 2016. évi Föld napi pályázatra olyan nagyméretű, szabadtéri, csoportmunkában készülő alkotásokat vártak, amelyek témája a víz, és kizárólag újrahasznosított alapanyagokból készülnek.

A műveket április 22-én a Duna-korzó kavicsos sétányán állítják ki, ahol 24-éig tekinthetők meg. Ez idő alatt az esemény Facebook-oldalán az alkotásokra lehet szavazni, a nyertes munka a kiállítás zárása után közönségdíjban részesül. Szintén várjuk az esemény Facebook-oldalára az alkotással készült szelfiket! A Duna korzón az ingyenes wifi-hozzáférés biztosított.

A befogadott szabadtéri alkotások mellett kiállítják a meg nem valósult, ám kreatív és izgalmas tervek legjobbjait, mégpedig a Szentendre főterén található Kmetty Múzeumban. A kiíró szívesen fogadja az alkotás folyamatáról készült dokumentációkat is (fotókat, firkákat, felhasznált irodalmi szövegeket, filmfelvételeket stb.) – ezek legjava szintén bekerülhet a múzeumi tárlatba. Ilyen módon a város főtere összekapcsolódik a Dunával: a folyóparti kiállítás a Kmetty Múzeum tárlatával. A nyertes pályaművek a Duna korzóról szintén a Kmetty Múzeumba kerülnek.

A szakmai zsűri korosztályonként 3 díjat ad át a kiállítás megnyitásakor.

A kiállítás megnyitója, a díjátadó és egyben a közönségszavazás kezdete: 2016. április 22. 17 óra.

Szeretettel várunk mindenkit!

20160422_földnapja