2020. június 24., 08:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Felújítják a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár elöregedett villamoshálózatának egy szakaszát a nyáron. A korszerűsítést a szokásosnál is rövidebb zárva tartás mellett oldják meg, a könyvtár egésze csak június 29-től július 5-ig zár be. A felújítás idején a gyermekkönyvtár, a fonotéka és a helytörténeti gyűjtemény lesz zárva, de ezek szolgáltatásait fenntartja a könyvtár.

Ütemezett elektromos felújítási, villanyszerelési munkák kezdődnek a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár épületében (2000 Szentendre, Pátriárka utca 7.) június 29-én hétfőn. A korszerűsítés első hetében, június 29-től július 5-ig a könyvtár zárva tart. A felújítás a tervek szerint augusztus végéig tart. A munkák érintik a gyermekkönyvtárt, a fonotékát, a mosdókat, a ruhatárat, a helytörténeti olvasót, a raktárakat és az alagsori szakaszokat. A felújítás idején a gyermekkönyvtár, a fonotéka és a helytörténeti gyűjtemény zárva lesz, de a szolgáltatásait fenntartja a könyvtár. A folyóiratolvasó részen kisebb kurrens gyermekkönyv illetve DVD/CD részleget alakítanak ki, szükség esetén pedig a könyvtárosok a lezárt területekre is be tudnak menni.

Július 6-tól a könyvtár a rendes nyitvatartási időben fogadja az olvasóit:

Hétfőn 9-19-ig
Kedden 9-19-ig
Szerdán zárva
Csütörtökön 9-19-ig
Pénteken 9-19-ig
Szombaton 9-13-ig

A felújítási munkálatok miatt augusztus 24-ig a gyermekkönyvtár, a helytörténeti gyűjtemény és a fonotéka személyesen nem lesz látogatható, de a felnőtt kölcsönzői térbe átviszik a kurrens dokumentumokat, és kérésre a munkatársak a teljes állományból ki tudják szolgálni az olvasókat.

A nyitvatartásról a könyvtár honlapján olvashatók részletek. »»