2017. szeptember 15., 13:40

A Szentendrei Rendőrkapitányság a közelgő fűtési szezonnal kapcsolatos bűnmegelőzési információkra hívja fel az állampolgárok figyelmét.

Az őszi-téli időszakban gyakorivá válhatnak a tűzifa árusításával kapcsolatos csalások. Az elkövetők általában tehergépkocsival házalnak és tűzifát kínálnak eladásra az aktuális áraknál olcsóbban. A tüzelőt ugyan házhoz viszik, de a rendelt mennyiségnél jelentősen kevesebb vagy sokkal rosszabb minőségű fát szállítanak le. Előfordulhat, hogy lopásból származó fát adnak el, melyet később a rendőrség lefoglalhat.

A rendőrség kéri, hogy ha nem akarnak hasonló kellemetlenséget, akkor hivatalos árusító helyről, Tüzép telepekről vásároljanak tűzifát. A megvásárolt fa súlyával kapcsolatban javasoljuk, hogy azt mindig méressék le és legyenek jelen a mérésnél.

Ha mégis háznál vásárolnak fát, akkor kérjenek segítséget, legfőképpen az idős személyek. A legcélszerűbb, ha leellenőrzik a fa eredetét, felírják a gépjármű rendszámát. Ha bármi gyanúsat észlelnek, – az esetek többségében az olcsó ár a legfeltűnőbb – akkor azonnal értesítsék a rendőrséget!

Kellő körültekintéssel elkerülhető, hogy bűncselekmény áldozataivá váljanak!

Felhívás a passzív biztonsági eszközök használatára.

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén megvizsgálta a súlyos, személyi sérüléssel járó balesetek okait.

A súlyos sérüléssel járó balesetek okai között a passzív biztonsági eszközök használatának hiánya még mindig nagyszámban fordul elő, ezért a közlekedők biztonsága érdekében a rendőrség az elkövetkező időszakban is fokozottabban fogja ellenőrizni a járművezetőket. A kiemelt figyelemre lakott területen belül, illetve azon kívül is számítani lehet.

A közúti ellenőrzések során nagy hangsúly lesz a passzív biztonsági eszközök – biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – előírásszerű használatának az ellenőrzésén.

Azon járművezetőkkel szemben, akik cselekményükkel megszegik a közúti közlekedés szabályait, a Szentendrei Rendőrkapitányság rendőrei – a jogszabályi kereteken belül – szigorúan fognak fellépni a közlekedők életének, testi épségének védelme érdekében.

A biztonságos közlekedés valamennyi résztvevő számára fontos!

Nyugdíjas találkozón jártak rendőreink

A Szentendrei Rendőrkapitányság hosszabb ideje részt vesz az időskorúakkal kapcsolatos bűnmegelőzési tevékenységben, kiemelt fontossággal kezeli a szép korúak bűncselekmény áldozatává válásának prevencióját.

Tankó Annamária c.r. főtörzszászlós baleseti vizsgáló és Nagy Imre r. főtörzsőrmester körzeti megbízott, a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai 2017. szeptember 8-án Szentendrén, a Postás Strandon megjelent Szentendrei Nyugdíjas Klub tagjai részére tartottak előadást. A rendőrök az egyedül élő időseket ellátta azokkal a tanácsokkal, amelyeket a saját biztonságuk érdekében megtehetnek, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Felhívták az időskorúak figyelmét arra, az ún „unokázós” csalásokra, hogyan előzhetők meg ezek a bűncselekmények, valamint beszélgettek a biztonságos közlekedés szabályairól.   Az előadáson a megjelent nyugdíjasokat bűnmegelőzési tájékoztatóval is ellátták.

Egy kisboltban garázdálkodott

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott K. Tamás pomázi lakos ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 29 éves pomázi férfi a rendelkezésre álló adatok alapján 2017. augusztus 20-án 19 óra 50 perc körüli időben a pomázi HÉV állmosáson az éjjel-nappali bolt előtt ököllel arcon ütött egy férfit, majd miután megpróbált elszaladni, utolérte majd több alkalommal újra arcon ütötte.

Tamás a helyszínről megpróbált futva távozni, azonban a kiérkező járőrök intézkedés alá vonták és előállították.

A 29 éves férfit a vizsgálók gyanúsítottként hallgatták ki, a kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az ellene folytatott eljárást a napokban befejezték és az iratokat garázdaság miatt bíróság elé állítással megküldték az illetékes ügyészségnek.

Nem tudta fékezni az indulatait

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott S. Bence szentendrei lakos ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 23 éves szentendrei férfi a rendelkezésre álló adatok alapján 2017. március 31-én az éjszakai órákban egy szentendrei szórakozóhelyen tartózkodott, ahol is korábbi párkapcsolata miatt egy általa ismeretlen férfit tarkón ütött. A férfivel ezt követően szóváltásba keveredtek, majd további ütéseket mért a férfi arcára, aki emiatt egy radiátornak esett.

A 23 éves S. Bencét a vizsgálók gyanúsítottként hallgatták ki, a kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az ellene folytatott eljárást a napokban befejezték és az iratokat garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt megküldték az illetékes ügyészségnek.

« 2022. augusztus » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
pén 19

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
pén 19

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
pén 19

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
pén 19
pén 19

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
pén 19
pén 19
pén 19

Szerb búcsú

augusztus 19.. 10:00 - 22:00
pén 19

Pörkölt Projekt koncert

augusztus 19.. 20:00 - 21:00
csü 25

Teátrum 2022 / Hárman a padon

augusztus 25. - augusztus 26.
pén 26
pén 26
vas 28
vas 28