2020. április 3., 13:13
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Ez a cikk 2020. április 3-án frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Felfüggeszti a házhoz menő zöldhulladékgyűjtést a veszélyhelyzet elmúltáig a Városi Szolgáltató Nzrt. A VSz arra kéri az érintetteket, hogy a szolgáltatás újraindulásáig csak a legszükségesebb kerti munkákat végezzék el az érintettek, és a keletkezett zöldhulladékot tárolják ingatlanjaikon belül.

Az elmúlt időszakban hazánkat és városunkat is elérő koronavírus-járvány kapcsán a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt.  egyeztetve Szentendre Város Önkormányzatával ezúton tájékoztatja ügyfeleit, hogy az áprilisban induló, házhoz menő zöldhulladékgyűjtés a veszélyhelyzet elmúltáig felfüggesztésre kerül. A kialakult járványügyi veszélyhelyzet okán megelőző jelleggel bizonyos megszorításokat kell vállalnunk egyes szolgáltatásaink terén kollégáink egészsége és az alapvető szolgáltatás biztosítása érdekében. Jelen helyzetben legfontosabb feladatunk a kommunális hulladékszállítás mindenkori biztosítása, amelynek érdekében erőforrásainkat átcsoportosítjuk és kollégáinkat kisebb kockázatú munkakörökbe helyezzük át, illetve egyéb preventív védekezési módokkal kívánjuk megóvni egészségüket, munkaképességüket.

Javasoljuk ezen átmeneti időszakban a keletkezett zöldhulladék környezetbarát házi komposztálását, amennyiben erre nincs lehetőség, abban az esetben csak a feltétlenül szükséges kerti munkákat (elsősorban fűnyírás) javasoljuk elvégezni, és az így keletkezett zöldhulladékot az ingatlanon belül elszállításig tárolni szíveskedjenek.

Fenti változtatások a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési (pl. csomagolási papír, csomagolási műanyag, fém és tetra hulladék) rendszert nem érintik.

A zöldhulladék elszállítás felfüggesztésre kerül az alábbiak szerint:
Pomáz 2020. április 02-tól
Szentendre 2020. április 06-tól
Pilisszentlászló 2020. április 13-tól

A szolgáltatás újbóli elindulásának módjáról és idejéről a későbbiekben adunk tájékoztatást, kérjük kísérje figyelemmel a www.szentendre.hu és a www.vszzrt.hu weboldalakat, valamint Facebook-oldalainkat.

Szíves megértésüket és türelmüket kérjük az elkövetkező időszakra!

Városi Szolgáltató Nzrt.