2016. február 18., 16:01

Sorozatunkban az egyéni körzetekben megválasztott képviselőket kértük meg, hogy számoljanak be a megválasztásuk óta eltelt egy év távlatában a tevékenységükről, a körzetükben történt fejlesztésekről, a közeljövő terveiről.

5. körzet: Fülöp Zsolt

Az elmúlt egy év alatt milyen változások történtek a körzetében?

A kérdésre egy felsorolással lehet válaszolni, ami a képviselők és a városvezetés szerint mindig nagyon hosszú, a városrészünkben lakók szerint pedig túl rövid a befizetett helyi adónkhoz képest. Tőlem idegenek az ilyen „győzelmi jelentések”. A TESZ képviselőiként azért dolgozunk Kubatovics Áronnal és Fekete Jánossal együtt, hogy Szentendre normális napi működése természetessé váljon, és igen, legyenek például kijavítva a kátyúk, épüljenek járdák, legyenek felfestett gyalogos átkelők, működjön a távfűtés, épüljenek utak, legyen tervszerű parkfenntartás és köztisztaság. Ezekről és a képviselői munkámról rendszeresen beszámolok a városrészünk lakóinak a képviselői hírlevelemben, amit személyesen dobok be minden postaládába.

Elégedett az elért eredménnyel?

Képviselőként elégedett az eredménnyel? Ez a kérdés mosolyt csal az arcomra és biztosan az olvasóéra is. Én inkább úgy fogalmazok, hogy folyamatosan tanulnom kell. Az apró és nagyobb sikerekből erőt kell meríteni, mert ha a forgóajtóhoz utolsóként engednek is, elsőként lépjek ki onnan a városrészünk és Szentendre érdekében.

A körzetben milyen fejlesztést tart a legsürgetőbbnek?

Erre a kérdésre a városrészünkben élő polgárok adják meg a választ, akik elmondják véleményüket személyesen, telefonon, vagy leírják emailben. Az elmondottakból kiderül, nincs egyetlen „nagy közös cél”, hiszen más és más problémák vannak a Püspökmajoron, a László-telepen, Alsó-Izbégen vagy a Kertvárosban. Ezekhez a speciális igényekhez, kérésekhez kell megoldást találni.
Örömteli számomra, hogy egyre többen vesznek részt aktívan lakókörnyezetük alakításában. A TESZ egyesületet azért alapítottuk, hogy minél több szentendreinek visszaadjuk a hitét, hogy van befolyása az utcája, városrésze és Szentendre arculatának az alakítására. Ebben nagy segítség a TESZ által üzemeltetett Járókelő (www.jarokelo.hu) oldal, ahol mindenki nyomon követheti a bejelentését, sőt látja és véleményezheti a hivatal ügyintézését.

A képviselői munka Önnek nem új. Lát valami különbséget az előző időszakhoz képest?

Minden időszak, így vagy úgy, nyomot hagyott Szentendrén. Ez a nyom tökéletesen tükrözi az adott polgármester és az akkori képviselők teljesítményét, együttműködési képességeiket. Egyetértve a szentendreiekkel, új szemléletű önkormányzatra, szolgáltató hivatalra van szükség, ami átlátható módon használja fel a befizetett helyi adóforintjainkat. Ennek kell alárendelni minden döntéshozónak magát, még akkor is, ha a jelenlegi hatalom birtokosai. A jó irányba való változás elindult, de nehéz egyes városvezetőknek kiszakadni a pártlogikából. Remélem, sikerül kialakítani egy ideológiáktól nem korlátolt, felelős többséget, akik át merik adni a döntések egy részét a szentendreieknek. A jövő a közösségi tervezésé, ezért örülünk, hogy a TESZ kezdeményezését támogatja a város!

 

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ked 05

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 05

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.