2016. április 21., 14:32
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

eurokapu_erdokertes

Dupla versenynapon vettek részt az Eurokapu SE fiataljai, de a kevésbé fiatalok is szépen szerepeltek április harmadik hétvégéjén. Szentendre és vidéke iskolásai alaposan kitettek magukért.

Vasárnap Erdőkertesen került megrendezésre az I. Erdőkertes kupa, ahol óriási mezőny gyűlt össze. Arra is alkalom nyílt, hogy országos versenyeken is kiválóan szereplő játékosokkal mérjék össze a tudásukat a szentendrei versenyzők.

Mind Erdőkertesen, mind a szombati Budai PingPong Klub által szervezett Stiga Mini kupán kiválóan szerepeltek versenyzőink. A szombati versenynapon Dezséri Zsiga és Zsengellér Dani is érmet hozott, de vasárnap is szép egyéni teljesítményeket születtek. A csoportmérkőzésekről mindenki tovább jutott és a főtáblán folytathatták a versenyzést. Kiemelendő Pászti Zalán teljesítménye, aki a legifjabbak között, de egy korosztállyal feljebb is remekül teljesített. Polyák Mátyás és Gerlai Dániel pedig Erdőkertes polgármesterétől, Pásztor Lászlótól vehette át díját.

Az erdőkertesi verseny különlegességét és egyben értékét az adta, hogy rendkívül nagyszámú nevezés érkezett. Szentendre és vidéke is 16 versenyzőt nevezett, ebből 11 utánpótlás korú . A nagy létszámnak köszönhetően reggel 8:00-tól egészen 23:00-ig pattogott a labda az erdőkertesi Neumann János Iskola tornatermében. A verseny bizonyította, hogy Pest megye számos pontján (pl. Dunakeszi, Dunaharaszti, Göd, Vác, Nagykőrös, Veresegyház, Őrbottyán, Gödöllő, Cegléd) igen aktív nevelőmunka folyik, sőt, még budapesti nevelőegyesületek (BVSC, PTSE) is megtisztelték a Erdőkertes első versenyrendezését. Külön rangot adott a versenynek, hogy Dunakeszi élversenyzője, Volentics Anna, vagy a fiatal kora ellenére máris NBII-ben szereplő Galáth Ferenc is a nevezők között volt, és kiemelkedően szerepelt sokszoros magyar bajnokaink kisfia, Varga Botond, aki az U10-kategóriában hozta a papírformát.

„Az erős mezőny nem ijesztette meg fiataljainkat, az egyesület által tavaly novemberben – akkor még önerőből és eszkozök nélkül – elindított SLT* program láthatóan sok szép eredményt hozhat, öregbíthetné Szentendre és vidéke hírnevét. Ehhez már csak az kéne, hogy valóban hatékonyabban ki is tudjuk használni azokat a lehetőségeket, melyek idén megint adottak ugyan, de valahogy mindig háttérbe szorulunk pl. épp egyéb iskolai, vagy városi, vagy triviális pénzügyi nehézségek miatt” – vélekedett az egyesület ügyvezetője, Nagy Róbert.

*A Sport Legyen a Tied! Program kiemelt célja az ifjúság sportolási hajlandóságának növelése. A Sport Legyen a Tied! Program keretében országszerte kerülnek megrendezésre sportágakat bemutató események, illetve a köznevelési intézményekben a helyi sportlehetőségeket népszerűsítő programok. Számos iskola részesül térítésmentesen a mindennapos iskolai testnevelés keretében is használható sporteszközcsomagokban. A MOATSZ és az MDSZ már 2015 szeptemberében értesítette a Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskolát, hogy közel egymillió forint értékű asztalitenisz eszköztámogatást küld, az eszközök január 11-én érkeztek a Barcsayba.

Versenyzők listái és további részletek a linkre kattintva elérhetők: http://eurokapuse.hu/blog/146-2016-04-16-17-kivalo-utanpotlas-eredmenyek-erdokertesen-es-a-stiga-mini-klupan