2015. október 1., 11:34
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az ÉMI dolgozói állateledelt és pénzadományt gyűjtöttek az Árvácska Állatmenhely lakói számára. A mintegy 60-70 kg-nyi kutya és macskaeledelt, több tízezer forintnyi pénzadományt, meleg takarókat a cég munkatársai 2015. szeptember 30-án adták át a menhely vezetőségének, Sztakó Jánosnénak és a Horváth Máriának.

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKft. 2015. szeptember 25-én rendezett dolgozói napján játékos csapatjátékok és főzőverseny mellett – az egyik helyi dolgozó ötlete nyomán – a szentendrei Árvácska Állatmenhely lakói részére tartottak gyűjtést. Az összegyűlt adományokat Hondonner Péter operatív vezető, Sólyomi Péter szabványügyi igazgató és Mühlbert Kornél üzletfejlesztési vezető adta át a menhely Szentlászlói úti telepén, szeptember 30-án. A jelentős mennyiségű állateledel csak első pillantásra tűnik soknak, mert, ahogy Horváth Mária elmondta: a telepen élő 104 felnőtt és 6 kölyökkutya, a több mint 100 árva cica fejadagja havonta legalább 150 kg! A telep üzemeltetése egy hónapban 900 ezer vagy akár 1,5 millió forintba kerül (ebbe a rezsi, az alkalmazottak bére, a könyvelés, az apróbb karbantartások is beletartoznak). Tervezik a meglévő, rossz állapotú hűtőszekrények lecserélését egy hűtőkamrára, s hamarosan az 5-6 naponta kiürülő, 11 kg-os gázpalackok helyett nagy gáztartályt állítanak fel a telephelyre. A menhelynek tehát nagy szüksége van minden támogatásra, s ezúton is köszönik az ÉMI segítségét!

Legközelebb a hétvégén, október 4-én, az Állatok Világnapjára rendezett programjukon találkozhatunk az Árvácska védenceivel a Dunakanyar Nagyparkolóban, illetve a menhelyen. Szeretettel várnak minden állatszerető érdeklődőt!

plakat

 

DSCF7750

 

DSCF7747 DSCF7748