2023. február 9., 18:55
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. által szervezett szakmai napot a Városháza dísztermében tartották 2023. február 6-án. Az esemény célja, hogy a TDM a turizmusban érdekelt új, vagy már régóta működő vállalkozásokkal és a városi kulturális intézményekkel együtt gondolkodva találjanak megoldást a közös problémákra, illetve friss ötletekkel indítsák a 2023-as évet.

A napot Lőrincz Ágnes, a Szentendre és térsége TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg prezentációjával, amelyben az idei év terveiről, a várható városi rendezvényekről és a nagyszabású budapesti programokról is tájékoztatást adott. Külön kitért arra, hogy a Tourinform Iroda látogatószámait tekintve országosan is kiemelkedő helyet foglal el a hasonló profilú irodák között és megemlítette, hogy az iranyszentendre.hu oldal hamarosan visitszentendre.hu domain címre módosul, mivel Magyarország hivatalos turisztikai oldala is visithungary.hu-ra változott.

Lőrincz Ágnes a hétköznapi, illetve az év kedvelt időszakain kívüli látogatók számának növelését nevezte meg fő célként. A külföldi és belföldi lakosság mellett a helyiek megszólítását is fontosnak tartja, amit szerinte szolgáltatói kedvezményekkel lehetne elérni.

A köszöntő és a bevezető prezentáció után Fülöp Zsolt polgármester arra kérte a vendéglátással foglalkozókat, hogy 2023-ban vigyék tovább és erősítsék a kulturális intézményekkel megkezdett együttműködést, használják ki a programok adta lehetőségeket és csatlakozzanak hozzájuk bátran a saját eszközeikkel. A polgármester kiemelte a Turisztikai Koncepció egyik alapelvét, amely szerint Szentendrét nem kitaláljuk, hanem megéljük az értékeit.

Az eseményen szóba került, hogy a város korlátozott anyagi lehetőségei és a vendéglátásban tapasztalható szakemberhiány ellenére is érdemes új ötletekkel színesíteni a látogatóknak nyújtott szolgáltatásokat. A város kulturális intézményeinek partnersége és együttműködése katalizátora lehet ennek a folyamatnak.

A rendezvény a jelenlévők ötleteinek, javaslatainak megbeszélésével zárult.

Fotó: Tóth András