2017. augusztus 1., 16:37
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Bükkös-parton, a háziorvosi rendelőben 2017. augusztus 1-től 0-24 órás ügyeletben látják el a betegeket Szentendrén. Idén januárban döntött a képviselő-testület az új szolgáltatásról, melyhez közbeszerzési eljárást indítottak. A pályázat eredményeként az ellátást az Inter-Ambulance Zrt. vette át.

Az International Ambulance Service hazánk öt régiójában látja el az ügyeleti feladatokat: a főváros több kerületében, illetve számos vidéki településen. Guth Tünde, az Inter-Ambulance közép-magyarországi régiójának vezetője elmondta, a korábbi éjszakai és hétvégi ügyeleti rendszert váltotta fel az új ellátás, a nap minden órájában. Hétköznapokon felnőtt- és gyermek-szakorvosi vizsgával rendelkező orvos látja el az ügyeleten a betegeket, akinek munkáját hétvégenként 8-13 óra között egy gyermekorvos is segíti. A plusz orvosi felügyelethez az önkormányzat ragaszkodott, hiszen Szentendrén sok kisgyermekes család él.

A korábbi ügyeleti rendet dr. Baracska József háziorvos szervezte, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozásában. A szolgáltatás a késő délutántól kora reggelig tartó időszakra, valamint a hétvégi és munkaszüneti napokra terjedt ki. Ebben a rendszerben nehéz volt az ellátás megszervezése, mert gyakran szükség volt egy beteg azonnali felkeresésére, vagyis az orvosnak el kellett hagynia a rendelőt, mellyel az ott lévő betegek várakozási ideje jelentősen megnőtt.

A háziorvosok kifejezett kérésére merült fel az igény, hogy az önkormányzat biztosítsa az ügyeleti szolgáltatást bővebb, folyamatos, 0-24 óráig tartó időben. A 0-24 órás ügyeletet ellátását az önkormányzat saját forrásból támogatja.

A város kezdeményezésére jött létre az a szakmai munkacsoport, amely meghatározza az egészségügyi ellátás legfontosabb fejlesztési területeit, és a 24 órás ügyeletet egybehangzóan nagyon fontosnak tartották a különböző szakterületek, ezért nyújt a város a működtetéshez anyagi támogatást, továbbá vállalta a helyiségek kialakítását.

A rendelő telefonszáma változatlan: +36 26/312-650

Háziorvosok rendelési ideje:

Házirorvosok