2013. február 19., 22:49

Az ÁFA körbe való belépésről

A gazdasági alpolgármester tájékoztatójában a reorganizációs döntésekkel, a könyvvizsgálók és a hitelintézet álláspontjával megegyezően kifejtette véleményét az ÁFA körbe való belépésről. Dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyző asszony kijelentette, hogy az ÁFA körbe való belépés törvényességi szempontból megfelelő, a bejelentési kötelezettséget az arra jogosultak, a Képviselő-testület döntései alapján tették meg. Az önkormányzat számláját vezető pénzintézet üdvözölte a döntést, ugyanis így ÁFA visszaigénylő pozícióba kerül, mely nagyban könnyít a gazdasági terheken.

PMK létszámleépítés

A testület korábbi ülésén döntött a PMMI létszámcsökkentésről, ugyanis a PMK és a Ferenczy Múzeum működtetési, üzemeltetési feladatait többletforrás nélkül kellett átvállalni. A Pest Megyei Könyvtárban való leépítés 5 fő felmentését és a gazdasági vezető vezetői megbízatásának visszavonását jelenti.

Székely zászló kihelyezéséről

Szentendre Város Önkormányzata a Székely Nemzeti Tanács támogatásával székely zászlót helyezett el ünnepélyes keretek között a városháza homlokzatán február 17-én, mely jelképe az erdélyi magyarlakta települések, köztük testvérvárosunk, Kézdivásárhellyel való szolidaritásnak.

Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről (töretlen stabilitás 2013-ban is)

A városvezetés elfogadta az önkormányzat 2013-as költségvetését. A könyvvizsgálók elmondták, hogy a jelenlegi törvényi szabályozásoknak mindenre kiterjedően megfelel az idei költségvetési rendelet. A 2012. évben zajló reorganizációs folyamat stabil pályára állította a várost. Az új szabályozások kettéválasztják a kötelező és a szabadon vállalt feladatok, költségvetés szerinti megjelenítését.  Az önkormányzat az idei évben képes lesz legalább az eddigi, ha lehet, emeltebb színvonalon működteti minden intézményét, ellátni a kötelezően teljesítendő és az önként vállalt közszolgáltatásokat, megrendezni a hagyományos városi ünnepségeket, rendezvényeket. Az állami adósságkonszolidáció mértékétől függően pedig bővítheti az önként vállalt feladatainak körét, szociális, kulturális, és sport támogatások terén egyaránt. Köszönet illeti meg Szentendre lakosságának türelmét, hogy a vezetéssel együtt küzdöttek a város stabil pályára állításáért. A költségvetést a testület ellenszavazat nélkül fogadta el.

Állami adósságátvállalás

Dr. Dietz Ferenc beszámolója szerint folyamatosan tárgyalt a Belügyminisztériumban az állami adósságátvállalás mértékéről. „Célunk, hogy a konszolidációs tárgyalások során a város szempontjából legkedvezőbb, az állam által kínált 50%-nál magasabb adósságátvállalást érjünk el a kormány részéről.” – mondta a polgármester.

A városnál marad a Rendelőintézet

A képviselő-testület a polgármester javaslatára úgy döntött, az önkormányzat nem adja át az államnak a Szentendrei Rendelőintézetet. A pályázati forrásból felújított és kibővített intézmény városunk egyik ékköve, mely az egész térség, de talán az ország egyik legszínvonalasabb és legmodernebb egészségügyi intézménye. Ha állami fenntartásba, valamely kórház alintézményeként működne tovább, így a város kiváló orvos és szakember gárdájával együtt, a korszerű berendezések és műszerek elkerülnének Szentendréről. A polgármester többször egyeztetett a SZEI vezetőjével, megköszönve neki, hogy a dolgozók egyhangúan kiálltak a megtartás mellett. Nem mondunk le a városunkban lévő, világszínvonalú járó-beteg ellátásról – mondta Dr. Dietz Ferenc.

Energiahatékonyság fejlesztés

A képviselő testület elfogadta, hogy Szentendrén készüljön átfogó energiastratégia az intézmények költségterheinek csökkentése és a hatékonyabb gazdálkodás érdekében. A testület úgy határozott, hogy külön osztály létesüljön a VSZ Zrt.-ben, a stratégia megalkotására és végrehajtására. Nem az a fontos, ki él a lakótelepen, vagy családi házban, lakóparkban, a rezsiköltségeket minden eszközzel minimálisra kell szorítani, ennek érdekében pedig, több program beindítását és folyamatos pályázati lehetőségek keresését javasolják.

A volt szovjet laktanyáról

Dr. Dietz Ferenc arról tájékoztatta a testületet, hogy több alkalommal tárgyalt az állam képviselőivel, és a tulajdonosokkal a laktanya kérdésével kapcsolatban. Ezek eredménye képpen sikerült elérni, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium beperelte a tulajdonost, így a per eredményes lezárulta után megváltozhat a mostani, romos látkép.

« 2022. augusztus » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
szo 20

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
szo 20

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
szo 20

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
szo 20
szo 20

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
szo 20
szo 20
csü 25

Teátrum 2022 / Hárman a padon

augusztus 25. - augusztus 26.
pén 26
pén 26
vas 28
vas 28