2015. szeptember 9., 17:15
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben az idei évben komoly informatikai bővítésre került sor. Ennek első lépéseként áprilisban lecseréltük betegadminisztrációs rendszerünket. Az új rendszer moduláris felépítésű, ennek köszönhetően folyamatosan új szolgáltatások bevezetésére nyílik lehetőségünk. Nyár elejétől nyílt lehetőség az online előjegyzésre, valamint ekkortól tekinthetik meg a házi- és gyermekorvosok a praxisukba tartozó páciensek leleteit.


Nagy örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a háziorvosoknál már megismert szolgáltatást immár a rendelőben megjelenő pácienseinknek is biztosítani tudjuk. A regisztrált páciensek elektronikusan is lekérhetik elkészült leleteiket. Az elkészült laborleletek is azonnal lekérhetők elektronikus úton. Így nem szükséges a rendelőt személyesen felkeresni, hogy a beteg hozzájusson a laborleleteihez, ezáltal csökkenhet a felesleges utazások száma. Az elkészült dokumentumokat otthon, kényelmes körülmények között lehet áttekinteni, letölteni, tárolni, és ha szükséges, kinyomtatni.
Mit kell ehhez tenni?
Az intézmény honlapján – http://szei.pmh.szentendre.hu – található „online leletlekérdezés” linkre kell kattintani, hogy eljussunk a szolgáltatás használatához szükséges belépő oldalra. Ha még nincs bejelentkező nevünk, akkor a „Regisztráció” funkciót kiválasztva hozzákezdhetünk az adatok megadásához. A regisztráció során választani kell egy felhasználói nevet, be kell írni a személyes adatainkat, és meg kell adni az elérhetőségeinket: mobil telefonszámot és e-mail címet. Az adatok rögzítése után SMS-ben és e-mail-en érkezik egy-egy regisztrációs kód, amit a következő oldalon be kell írni. A sikeres regisztrációról egy elektronikus levél érkezik. Ekkor azonban még csak a rendszer előjegyzési szolgáltatása működik.
Ahhoz, hogy a leleteink is lekérdezhetőek legyenek – az adatvédelmi előírásoknak megfelelően, valamint az egészségügyi információk biztonsága érdekében – személyes megjelenés szükséges. Intézményünk recepcióján, a regisztráció során megadott adatokat munkatársaink összehasonlítják a bemutatott hivatalos iratokkal. Az adatok ellenőrzése után lesz alkalmas a rendszer a leletek lekérdezésére. Célszerű ezt az egyeztetést akkorra időzíteni, amikor egyébként is felkeresik a rendelőt.
A regisztráció és a személyes egyeztetés után már a nap bármely pillanatában bejelentkezhet, és lekérheti saját betegdokumentációját. A szolgáltatás használata ingyenes!
Figyelem! Ezek a leletek tájékoztatási célra szolgálnak. Hivatalos ügyintézésre ugyanezeket az adatokat tartalmazó, intézményi pecséttel ellátott leletek kiadása továbbra is személyesen történik. Kérjük, hogy a mért vizsgálati eredményeket háziorvosukkal, kezelőorvosukkal beszéljék át!
Ha a szolgáltatással kapcsolatban további kérdésük lenne, akkor azt intézményünk telefonszámán (06-26 501-444), vagy elektronikus levélben várjuk (szei@szeirendelo.hu ).
Reméljük, hogy a Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben bevezetett új szolgáltatás elnyeri városunk és a környező települések lakosságának tetszését, melyet Intézményünk elsőként vezetett be.

Dr. Pázmány Annamária
intézményvezető

 

Új defibrillátort kis kapott a SZEI. Az ünnepélyes avató 2015. szeptember 11-én, 13:00 órakor lesz.

dEFIBRI mEGHÍVÓ