2017. április 6., 17:07
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Illegális hulladékhegyei felszámolására szólítja fel a jobbikos Holló Istvánt Szentendre önkormányzata. A helyi képviselő vállalkozásának környezetszennyező tevékenysége miatt számos lakossági panaszt kap az önkormányzat, a városnak azonban ebben az ügyben nincs hatósági jogköre.

Holló István telepe a város déli kapujában, az Ipar utcában van, a Dera-patak és a kerékpárút szomszédságában. Működésére a környezetvédelmi hatóság nem adta meg a tulajdonos által kért fennmaradási engedélyt. Holló azonban sem a hatóság, sem az önkormányzat éveken át ismételt felszólításaira nem szüntette be a környezetszennyezést, sőt, időközben a hulladékhalom közterületre is átterjedt: mintegy 150 négyzetméter önkormányzati területet foglal el.

A Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal az ügyben nem illetékes, hatóságként nem járhat el, ezért Holló István ellen a Pest Megyei Kormányhivatalnál, mint illetékes környezetvédelmi hatóságnál tett panaszt.

A sajtótájékoztatón Verseghi-Nagy Miklós polgármester bejelentette: a városvezetés megelégelte az évek óta tartó környezetszennyezést, és a lakosság egészségének védelmében úgy döntött: saját költségén szállíttatja el a területén található hulladékot, mely költséget azután továbbhárítja Holló Istvánra.

A sajtótájékoztatón Verseghi-Nagy Miklós hangsúlyozta: a szeméthegy veszélyezteti a levegőt, a talajt, rontja a városképet, kárt okoz Szentendre lakóinak és csökkenti a város turisztikai vonzerejét, és különösen felháborító, hogy a környezetszennyezést egy városi képviselő vállalkozása okozza.