2022. augusztus 7., 21:36
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Júliusban a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub különleges alkalmat ünnepelhetett, mivel két tagjuk is betöltötte 90. életévét. Urbán Tibornét, és a harmadik kerületi lakos Demény Mihálynét a Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokságon köszöntötte Fülöp Zsolt Szentendre Város, és dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Az ünnepségen Kiss Zoltán alezredes, a Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnoka, Nagy Géza őrnagy az MH Katonai Igazgatási és Nyilvántartó Parancsnokság hadkiegészítő és toborzó főtisztje, és Esküdt Lajos nyugállományú ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnökhelyettese tolmácsolta jókívánságait az ünnepelteknek.

A versek és a köszöntőbeszédek után következhetett a pezsgőbontás, a gyertyák elfújása és a torta felszeletelése.

Urbán Tiborné 1932. július 19-én született Váchartyánban. 1954 és 1984 között a szentendrei helyőrségen dolgozott polgári alkalmazottként, később a közben megalakult Kossuth Lajos Katonai Főiskoláról vonult nyugállományba.

Férje Urbán Tibor – akivel 1950-ben kötött házasságot – szintén a Katonai Főiskoláról került nyugállományba, ahol kinevezett pénzügyi szakpolgári alkalmazott volt. Egy fiuk született, aki jelenleg Németországban él.

 

 

Harminc munkával töltött év után Jucika belépett a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klubba, ahol 1990 és 2005 között látta el a pénzügyi teendőket. Aktív évei alatt több elismerésben is részesült, és azóta is nagy megbecsülésnek örvend a nyugdíjasszervezet közösségében, hiszen Demény Mihálynéval együtt tevékenyen részt vettek a klub programjainak és rendezvényeinek szervezésében. 2010-2014 között nyugdíjasként dolgozott a Dunaparti Művelődési Házban, ha egészsége engedi most is szívesen csatlakozik a klubélethez.

Demény Mihályné Gyöngyi 1932. július 23-án született Balassagyarmaton. 1954-ben kötött házasságot Demény Mihály századossal, aki nagyon fiatalon 42 évesen hunyt el, 1974-ben. Házasságukból egy kislány született, aki férjével 1977-ben Kanadába költözött. Gyöngyi 1988-ban vonult nyugdíjba civil állásából. Budapestről Szentendrére költözése után ismerkedett meg a Kossuth Lajos Nyugdíjasklub egyik tagjával, aki invitálta a rendezvényekre. Hamarosan be is lépett a klubba, ahol társai hamar megszerették. Hasznos és okos ötletekkel segítette munkát és látogatta a beteg társakat is. Több alkalommal részesült Honvédelmi Miniszteri elismerésben, emellett a tagság 2014-ben megválasztotta a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagjának. Tisztségét 2020-ig láthatta el, romló egészségi állapota miatt már csak segítséggel tudja látogatni a nyugdíjas klub eseményeit. A ma már harmadik kerületi lakos Gyöngyit a klubtagok rendszeresen látogatják, és tartják vele a kapcsolatot.

Ezúton is kívánunk boldog születésnapot Jucikának és Gyöngyinek!

Fotók forrása: https://bit.ly/3BNDIel