2019. szeptember 7., 10:00

A Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub ötödik alkalommal rendezte meg a Duna-parti Bogrács Partit és Kistérségi Dalos-Verses Találkozót a Postás strandon megrendezett Szentendre Városi Sportnapon, szeptember 6-án. Az eseményre meghívták Verseghi-Nagy Miklós polgármestert és Bozó Tibor dandártábornokot, az Altiszti Akadémia vezetőjét is.

A délelőtti programban dr. Szabó József János nyá. alezredes hadtörténész előadását, majd a Szentendrei Rendőrkapitányság tájékoztatóját hallgathatták meg a nagy számban jelenlévő klubtagok, a délelőtti program az MH. Altiszti Akadémia Katonazenekar  műsorával zárult.

Ekkor már messziről is lehetett érezni a finom illatokat, de ebéd előtt még Verseghi-Nagy Miklós polgármester mondott köszönetet a meghívásért, és örömét fejezte ki, hogy házigazdái lehetnek a találkozónak a megújult Postás strandon, amely pihenésre, sportolásra, kikapcsolódásra egyaránt alkalmas közösségi tér.

Horváth Jenőné, a nyugdíjas klub vezetője elismerő oklevelet adott át a több éves sikeres együttműködés köszöneteként a meghívott vendégeknek, illetve a városvezetés több tagjának: Solymosi Helénának, a Kulturális Központ vezetőjének és Kóbor Edit protokollvezetőnek.

Az ebéd után sem unatkoztak a részvevők: meghallgathatták a Szentistvántelepi iskola énekkara és a Bazsalicska Citerazenekar műsorát, valamint Kapi Gábor nótáskapitányt és Fekete Tiborné versmondót, majd a tartalmas programot a Nyugdíjas Klub Ezüstfény Együttesének műsora zárta.