2022. január 21., 10:19
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Skanzenben február 19-én (szombaton) felelevenedik a hagyományos téli disznóvágás. Idén csupán egy alkalommal nyílik lehetőség részt venni a Szabadtéri Néprajzi Múzeum disznótoros programján. 

Manapság már csak elvétve találkozunk ezzel a tradícióval, holott ez a program a téli időszak egyik igazán különleges hangulatú eseménye volt. Amellett, hogy komoly odafigyelést és munkát jelentett a disznó levágása, majd a feldolgozása, valódi közösségi élményt, jókedvű mulatozást, evést-ivást, baráti beszélgetéseket is adott a szürkébb és lassabban telő téli napokban.

A vacsora végén távozáskor mindenki kap egy disznótoros kóstoló csomagot, így a vendégek otthon is élvezhetik a hétvége vidéki ízeit, a munka jól megérdemelt gyümölcsét. A csomag tartalma: hurka, kolbász, frissen kisütött tepertő és zsír.

A programon való részvételhez regisztráció szükséges.
Jelentkezési határidő: 2022. február 4. (péntek)
A programot minimum 25 fő jelentkezése esetén tartják meg.

Helyszín: a Skanzen tanyája
Időpont: 2022. február 19. (szombat), kezdés: reggel 7:00

Aki úgy érzi, hogy a kora reggeli eseményeknél még inkább nem lenne jelen, a Tanya helyett a Skanzen Fogadójának különtermében várhatja meg, hogy a feldolgozás elkezdődjön.

Részletes program ITT érhető el.

Borítókép és szöveg: skanzen.hu