2022. szeptember 8., 13:57
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Országosan novembertől lesz elérhető a napelemes pályázat második üteme a lakosság számára, melynek keretében önálló napelemes rendszer, illetve napelemmel kombinált fűtési rendszer támogatására lehet pályázni. A Pest megyei települések lakosai számára a pályázatok 2022. december 05-én 17:00 órától 2022. december 23-án 24:00 óráig nyújthatók be. 

A szeptember 5-i kormányzati bejelentéshez kapcsolódva – az Ábrányi Emil városfejlesztő program 116. pontjának megfelelően – az alábbiakban tájékoztatjuk az energetikai korszerűsítési támogatás lehetőségéről az érdeklődő szentendreieket. Ahogyan azt korábbi, két részes cikkünkben (ITT és ITT) is hangsúlyoztuk: a fűtési rendszerek korszerűsítésével nemcsak a háztartások energiafogyasztása csökkenthető, de természeti környezetünk védelmében is hasznosuló befektetés.
A Pest megyei települések részére decembertől igényelhető és rendelkezésre álló, mintegy 26 milliárd forintos keretösszegű támogatás sok szentendrei családnak is segíthet a rezsiterhek csökkentésében.

A 100%-os vissza nem térítendő kormányzati támogatás – az első ütemhez hasonlóan – tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítésére, vagy tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer létesítésére, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréjére igényelhető.
A vissza nem térítendő támogatás maximum összege az első esetben 2.900.000 Ft, a második műszaki tartalmú beruházás esetén 11.300.000 Ft.

A sikeres pályázatbenyújtás érdekében javasoljuk, hogy december 5-től a pályázók minél hamarabb töltsék fel és véglegesítsék a rendszerben pályázatukat, hogy az esetleges technikai, szakmai segítségnyújtásra még időben sor kerülhessen.

További információ a napelem.palyazat.gov.hu oldalon érhető el.
A támogatással kapcsolatos Lakossági felhívás>>