2021. február 18., 20:15
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A 11-es út alatt eltört egy főnyomócső, a Mester állatklinikával nagyjából egy vonalban (Dózsa György út 28.), az úttest beszakadt, a feltörő víz egy villanyoszlopot is kimosott. A szélső sávot le kellett zárni. A DMRV munkatársai jelenleg a hiba feltárásán dolgoznak. Holnap is folytatódik a helyreállítási munka, ami forgalmi torlódást fog okozni, számítsanak hosszabb menetidőre.

A DMRV tájékoztatása szerint ma délutántól több városrészben szünetelt a vízszolgáltatás. Az esti órákra sikerült olyan megoldást találni, amellyel ismét biztosíthatják a vízszolgáltatást. A szükséges víznyomást azonban nem sikerül elérni, így a 2. emeletnél magasabb szinteken vízszolgáltatással gond lehet.

Mivel a DMRV diszpécserszolgálatához 19 órától nem érkezett bejelentés vízhiányról, ezért – korábbi tájékoztatásukkal ellentétben – egyelőre nem helyeznek ki lajtos kocsikat, de ha bejelentés érkezik, akkor természetesen kiviszik a lajtot.

A szolgáltatás teljes helyreállítása várhatóan 19-én, pénteken befejeződik.

Az ÉMÁSZ tájékoztatása szerint a meghibásodott villanyoszlop miatt a környéken nem működik a közvilágítás, a hibát csak a csőtörés helyreállítása után tudják kijavítani.