2023. március 17., 08:23

Ha eljön a hónap harmadik vasárnapja, akkor FMC családi nap! A Ferenczy Múzeumi Centrum várja a família minden tagját: szülőket, testvéreket, nagyszülőket és unokákat.

Amíg a múzeumpedagógusok a gyerekekkel felfedeznek egy-egy kiállítást, addig a szülők megtekinthetik az állandó, vagy épp időszaki tárlatokat. 10-12 óráig változatos tematikával, workshopokkal, meghívott vendégekkel várják a résztvevőket.

Mozog, nem mozog…
Időpont: március 19. (vasárnap), 10 óra
Helyszín: Kmetty Múzeum (Fő tér 21.)
Egy lábon imbolyog… Eldől, nem dől el? Hogyan lehet anyagba önteni egy izgő-mozgó alakot? Hogyan formázza a szobrász az igencsak keménynek tűnő anyagot?
Mozdulatlan szobrok nyomába eredünk a kiállítás terében, és megpróbáljuk elkapni az ábrázolt mozdulatok előtti pillanatot. Szoborjátékot játszunk, formákat és anyagokat vizsgálunk. Majd kezeink finom átmozgatása után hétköznapi anyagokból (pl. szappan, drót, textil és fonál) szobrokat alkotunk.

Gyűjtemény-mustra
Időpont: április 16. (vasárnap), 10 óra
Helyszín: Ferenczy Múzeum, Kossuth L. utca 5.
A Ferenczy Múzeumi Centrum állandó gyűjteményes kiállításával ismerkedünk egy alkotással egybekötött játékos foglalkozáson. Részletek március végén.

Hétköznapi kalandok a honfoglalás idején
Időpont: május 21. (vasárnap) 10 óra
Helyszín: MűvészetMalom (Bogdányi út 32.)
A Tarsolylemezek – a honfoglaláskori elit kincsei című időszaki tárlathoz kapcsolódik a kinti és benti programokat egyaránt kínáló májusi családi napunk, amelynek részleteivel április végén jelentkezünk.

A programokra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu
További múzeumpedagógiai programok: femuz.hu