2015. december 11., 09:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

cic

Partnerségi Információs Napot tartott a Pest Megyei Civil Információs Centrum (CIC) 2015. november 10-én 18 órai kezdettel Szentendrén. A helyszínt Hadházy Sándor országgyűlési képviselő biztosította irodájában. A rendezvény szervezésében Rédei Imre szociális munkatárs segített.

A megjelent civil szervezeti képviselőket a CIC munkatársa az aktuális és a megjelenő pályázatokról informálta, különös tekintettel a NEA várható működési és szakmai pályázatára.

Az egybegyűltek az előadás után kérdéseket tettek fel az előadónak, melyek például az egyesületek alapító okiratainak bírósági módosításának határidejével, az aktuális pályázatok elszámolásával, illetve a határon túli pályázati lehetőségekkel voltak kapcsolatosak.

Sokan említették a civil szervezetek közötti együttműködés hiányát. A korábbi pályázatok tükrében többen kifogásolták, hogy eszközbeszerzésre csak korlátozott mértékben van lehetőség egy-egy pályázat keretein belül. Azt is megemlítették a hozzászólók, hogy bár kétségtelen, hogy az elmúlt évben több mint egyharmaddal több támogatási összeg került kiosztásra, mint a korábbi évben, mégis sokan kerültek várólistára. A résztvevők üdvözölték a határon túli magyar civilszervezetekkel kapcsolatos pályázati lehetőségeket. A Kráter Műhely vezetője például beszámolt arról, hogy évek óta rendszeresen szerveznek táborokat és különféle kulturális rendezvényeket, határon túli magyar szervezetek részvételével.

A jövőben is várjuk pályázati, könyvelési és jogi témában megkeresésüket, hogy térítésmentesen segítsük Pest Megye már létező és leendő civil szervezeteit.

Pályázati felhívás