2016. június 12., 08:52

Az elmúlt időszakban elszaporodtak a gépkocsiból történő lopások a Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén. A gépjármű utasterében hagyott táska, pénztárca, mobiltelefon, vagy más elektronikai eszköz kedvelt célpontja az elkövetőknek. A Szentendrei Rendőrkapitányság kéri a lakosságot, hogy értékeiket ne hagyják őrizetlenül a gépkocsi utasterében, hanem lehetőleg vigyék magukkal, vagy – amennyiben erre nincs lehetőség – , helyezzék el a csomagtartóban. Így elkerülhetik, hogy gépjárműveiket az értékek eltulajdonítása érdekében feltörjék, megrongálják.

Fokozottan ügyeljenek arra is, hogy a járművet zárják be még akkor is, ha rövid időre vagy csak kis távolságra hagyják el gépkocsijukat. Az ajtókat nem elegendő a kulcs vagy távirányító használatával bezárni, hanem ellenőrizni is szükséges, hogy ténylegesen valamennyi ajtó bezáródott-e. Ügyeljenek arra is, hogy az ablakok felhúzott állapotban vannak-e. A táskát, telefont akkor se hagyják az autó nyitott utasterében, ha épp a csomagtartóban pakolnak, mert egy óvatlan pillanat is elegendő ahhoz, hogy eltulajdonítsák az elöl hagyott értékeket.

Ügyeljenek arra, hogy a lakások, házak bejárati ajtaja is zárva legyen. A nyári meleg beköszöntével ugyanis sokan szellőztetnek úgy, hogy éjjel nyitva hagyják az ajtót. A besurranó tolvajok így észrevétlenül bejuthatnak a lakásba és rövid idő alatt hozzájuthatnak a látható helyen tartott értékekhez. A bejárati ajtót minden esetben ajánlott kulcsra zárni még akkor is, ha az ott lakók éppen otthon tartózkodnak.

A családi házak tulajdonosai, pedig fokozottan ügyeljenek arra, hogy a kertben, udvaron leparkolt gépkocsit zárják le, továbbá a kerékpárokat, kerti munkagépeket se hagyják éjszakára lezáratlanul az udvarban.

Ittas vezetők a bíróság előtt

A 39 éves szentendrei A. György 2016. április 24-én gépkocsival közlekedett Budakalászon, amikor intézkedés alá vonták a rendőrök. Az ellenőrzés során a járőrök észlelték, hogy a férfi alkohol befolyása alatt áll, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.

A 30 éves érdi Sz. György 2016. május 6-án gépkocsival közlekedett Szentendrén a Dózsa György úton, amikor intézkedés alá vonták a rendőrök. Az ellenőrzés során a járőrök észlelték, hogy a férfi alkohol befolyása alatt áll, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.

A két férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Gyanúsítotti kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyekben befejezte a nyomozást és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Szentendrei Járási Ügyészség részére.

Középpontban a gyerekek

A Szentendrei Rendőrkapitányság rendőrei az elmúlt hetekben számos helyi rendezvényen, gyermeknapon vettek részt bűn- és baleset-megelőzési programokkal, több iskolás gyerekcsoportot a rendőrkapitányság épületében fogadtak, valamint óvodákba, családi napközikbe kaptunk meghívást.

A programokon a gyerekek ügyességi pályán tehették próbára közlekedési ismereteiket, megtekinthették a szolgálati gépkocsikat, motorokat, betekintést nyerhettek az ujjnyomatvétel és a fényképezés rejtelmeibe, valamint a rendőrök sebességmérő készülékkel megmérték, hogy milyen gyorsan tudnak futni.

A gyerekek valamennyi helyszínen nagyon élvezték a programokat.

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
hét 11

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
hét 11

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.